Türkiye Diyanet Vakfı Bafra Şubesi, soğuk kış şartlarında yaşam mücadelesi veren, yardıma muhtaç Türkmenler için Diyanet Vakfı'nca başlatılan 'Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı' kampanyasına destek verdi.

Bafra Müftülüğü önünde düzenlenen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüsü Mustafa Çiçek, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü İsmail Çiçek yaptığı konuşmada, 'Aralık ayında Bafra şubesi olarak aldığımız karar doğrultusunda bir nebze katkı sunalım istedik ve seferberlik başlattık. Kaymakamlığımızın öncülüğünde İl Müftümüzün destekleriyle yardım çığ gibi büyüdü. 180 ton yardım toplandı. Yardım veren kardeşlerimize rabbin bire binle karşılık versin' dedi.

Belediye Başkanı Şahin, 'Kafkaslarda olan hadiselerde Bafra en büyük desteği vermiştir. Bosna'da, Kosava'da nerede bir sıkıntı olmuşsa Bafralılar koşmuştur, destek vermiştir. Bugün İslam dünyasında karma karışık bir zulüm yaşanıyor, sıkıntı yaşanıyor. Cenab-ı Allah tüm mazlumların kurtuluşuna inşallah güzel günlere vesileler sunar' diye konuştu.

Büyükşehir Beleye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bugün hava soğuksa da içimizi ısıtan, insanlığımızı bize hissettiren, insanca duygularımızı yücelten bir olaya tanıklık ediyoruz. Biraz sonra da bu duygularla buradan ayrılacağız. Bugün bu 6 TIR 180 ton malzemeyi toplayan, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Güzel bir örnek ortaya koydunuz. Samsun'da da bunun daha büyüğünü yapmamız gerekir. Bunun için arkadaşlarıma talimat vereceğim' şeklinde konuştu.

Vali İbrahim Şahin ise konuşmasında şunları söyledi: 'Bugün Samsun'umuzda şehidimiz var. Bugün babalarınız ziyaret ettik, kardeşleriyle buluştuk. Onlara sabır diledik. Çok kolay şeyler değil. Aslında bu TIR'ların arkasında onlar var. Bizim ülkemizde sükuneti bazıları hazmedemiyor. Onlar için epeyce şehit verdik, gazilerimiz var biz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin olumsuzluğunu giderebilmek için bir şekilde çaba sarf ettiler. Başarılı olamadılar ve ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Akdeniz adeta ölü deniz oldu. 'Allah devlete, millete zeval vermesin' duasını şimdi daha iyi anlıyor ve içten söylüyorum. Oradaki yavrularımız masum, orada ki çocuklar aslında terörle asla iç içe olmak istemiyor. Bu terör konusunda bir gerçeği bilmemiz lazım. Bu PKK sadece Kürtlerin çıkarttığı bir hareket gibi görülmemeli, bu Kürtlere saygısızlık olur. Bu şer örgütünün, terör örgütünün arkasında bazı büyük devletler var, büyük çıkarları olan insanlar var veyahut şirketler var, yahut da yapılar var. Esas onları gün yüzüne çıkartmamız lazım.'

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı'nın yaptığı duanın ardında gıda yüklü TIR'lar dualarla yola çıktı. Yola çıkan 180 ton gıda yardımı dolu 6 TIR Hatay Yayladağı ilçesinde Diyanet Vakfı yetkililerince Kızılay yetkililerine tutanakla teslim edilecek.