CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun'un ne kadar güvenli bir şehir olduğu sorusunun akıllara düştüğünü belirterek, Samsun'daki mültecilerle ilgili bazı sorulara çevap verilmesi gerektiğini söyledi.

IŞİD MİLİTANLARI YAKALANDI

Akcagöz, "Samsun, her ne kadar güvenli bir şehir olarak lanse edilse de, zaman zaman bir takım operasyonların yapıldığını ve IŞİD örgütü militanlarının yakalandıklarını biliyoruz. Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı, ülkemizin ve yaşadığımız şehir olan Samsun'un, ne kadar güvenli şehir olduğu sorusunu akla getirmektedir. Yakalanan Işid militanlarının, Samsun'a tatile gelmedikleri açıktır. Samsun'da binlerce Suriyeli, Iraklı ve Afgan mülteci yaşamaktadır. Kayıtlı mültecilerin bir anlamda denetlenebilirliği söz konusudur. Ancak Samsun'da kayıt dışı göçmenlerin varlığından da söz edilmektedir. Ülkenin güney sınırlarının yol geçen hanına döndüğü, İslamcı teröristlerin elini kolunu sallaya sallaya ülkemize giriş yaptıkları düşünüldüğünde, Samsun'da kaçak göçmen sayısı ne kadardır, bunu bilmek Samsun'da yaşayan vatandaşlar olarak doğal hakkımızdır" diye konuştu.

KAÇAK GÖÇMEN VAR MI?

Akcagöz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Samsun Valiliği ve Emniyet birimleri, Samsun'da kayıt dışı göçmen sayısını tahmini de olsa kamuoyu ile paylaşmalıdır. Yakalanan kaçak göçmen var mıdır? Bu yönde bir çalışma yapılmadıysa bunu da bilmek isteriz. Şayet bu yapılmayacak ise, başka kurslar açmak yerine bizzat Valilik tarafından Samsun'da acilen, 'IŞİD militanını tanıma kursu' açılmalıdır. Yoksa biz Samsun halkı olarak, kim IŞİD, kim El Kaide, Kim El Nusra örgütü militanı anlayabilecek alt yapıya sahip değiliz."