Her gün Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda binlerce kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, mahallelerde de Gönül Sofrası kurmaya devam ediyor. Unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren Gönül Sofrası son olarak Dereler Mahallesi sakinlerini biraraya getirdi. Dereler Mahallesi Camii bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Osman Genç, mahalle sakinlerinin ilgisiyle karşılaştı.

İNSANLAR KAYNAŞIYOR

Vatandaşlarla birlikte iftarını açan ve onlarla sohbet eden Başkan Genç, "Bizler Canikliler olarak bu kutlu ayın kardeşliğini ve huzurunu paylaşmak üzere her akşam ayrı bir mahallemizde Gönül Sofraları kuruyoruz. Mahalle sakinlerini kaynaştırmak, paylaştırmak ve dinlemek için bu sofralarda buluşuyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" dedi.

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik'te düzenlenen iftar yemeklerinin birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olduğunu belirtti.