Samsun'un Canik İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği'nde Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından Suriyeli 350 aileye gıda, hijyen, çocuk malzemesi ve mutfak malzemesi dağıtıldı.

HERKESE MERHAMET ELİ

Dağıtım öncesi konuşan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habip Demirel, "Kardeş Eli Derneği ile birlikte Kızılay olarak Suriye'den gelen ensar kardeşlerimize genel merkezimizin desteği ile yardımda bulunduk. Türk aillerimize de bu yardımlarımız aynı hızla devam ediyor. Samsun'da artık çok iyi bir Kızılay var. Yardım isteyen her ele, merhamet elini uzatacağız. Kızılay çok iyi ve net bir şekilde görünecek. Valimize, milletvekillerimize Büyükşehir ve Canik belediye başkanlarımıza destek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Samsun'da Türk halkının vicdanı olan Türk Kızılay'ını en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Aynı zaman da Samsun halkına hem de Türkmenlere yardımlarımızı sürdürüyoruz" dedi.

STKLAR BİRARAYA GELDİ

Samsun Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz ise, "Derneğimiz, birçok sivil toplum örgütünün birleşmesiyle kurulmuştur. Samsun'da 550-600 ihtiyaç sahibi aile 4 bin 5 bin kişiye tekabül ediyor. Burada ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz ailelere, Türk Kızılayı Samsun Şubesi böyle bir yardımda bulunmaya karar verildi. Kendi halkımızdan da ihtiyaç sahibi ailelerimize de yardımlarımızı dağıtıyoruz. Şuanda 350 gıda, 350 hijyen, 350 çocuk malzemesi ve 350 mutfak malzemesi yardımı yapacağız. Bu yardımlarda gayreti olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bayram OK