Bin aydan daha hayırlı diye nitelendirilen Kadir Gecesi, bugün. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kadir Gecesi sebebiyle tüm camiler sabaha kadar açık olacak.

Ramazan ayının 27. günü idrak edilen Kadir Gecesi, bu sene 1 Temmuz'a denk geldi.

KADİR GECESİ

Kur'an'ı Kerim'in, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir Kadir Gecesi.

Kadir Gecesi'nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an'ın doksan yedinci suresi olan beş ayetlik Kadir Suresi'nde bahsedilir. Bu surede Kur'an'ın indirildiği Kadir Gecesi'nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir.

Kur'an'ın Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur'an'ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir Gecesi'nin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, halk arasında yaygın olarak bilinen anlayışla alakalı Ramazanın 27. gecesi olduğuna dair kesin bir delil de aslında yoktur. Kadir Gecesi ile ilgili hadislere bakıldığında İslam nebisinin mü'minlere tavsiyesi, Kadir Gecesini Ramazanın son on gününde ve özellikle de tek gecelerinde aramaları şeklinde olmuştur.