Boğaziçi Köprüsü'nde intihar eden Erol Çetin isimli şahsa 'atla' dedikleri öne sürüldüğü gerekçesiyle haklarında dava açılan Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 66'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıkları Hülya Uysal ve Merve Özocak ile maktül Erol Çetin'in kardeşi Ramazan Çetin, oğlu Can Çetin ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından sanık Hülya Uysal, kanser tedavisi gördüğü için malülen emekli olduğunu, Bin TL aylık geliri olduğu için avukat tutacak parası olmadığını söyledi. Bunun üzerine hakim Uysal'a Baro'dan avukat isteyebileceğini hatırlatarak isterse ifadesini avukat eşliğinde verebileceğini söyledi. Uysal, avukat talep ederek, ifadesini avukatı eşliğinde vermek istediğini kaydetti.

Aileye başsağlığı diledi

Sanık Merve Özocak ise 12 yıldır babasız büyüdüğünü belirttiği ifadesinde, 'Olay esnasında minibüsün ön koltuğunda oturuyordum. Cam yarı açıktı ve kulaklıkla müzik dinliyordum. 2004 yılında babasını kaybetmiş biri olarak bir çocuğun babasız büyümesine neden olacak bir şey yapmam mümkün değil. Aileye başsağlığı diliyorum. Şahsın intihar etmesine teşvik edecek herhangi bir söylemde bulunmadım. Olay günü kolluk kuvvetlerinin düzenlediğini rapora imza atmış isem de kabul etmiyorum' dedi.

"Maktulü köprüye getiren taksi şoförü tanık olarak dinlensin"

Duruşmada söz alan Erol Çetin'in ailesinin avukatı Halil İbrahim Üresin, maktulün diğer oğulları ile eşinin de katılma talepleri olduğunu söyleyerek, tanıkların ise sanıkların ifadesi tamamlandıktan sonra dinlenmesini istedi. Sanık Merve Özocak'ın avukatı ise maktulü köprüye getiren taksi şoförü Mustafa Ulusoy'u da tanık olarak dinletmek istediklerini kaydetti.

Duruşma ertelendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, maktül Erol Çetin'in oğlu Can Çetin ve kardeşi Ramazan Çetin'in davaya kabulüne hükmetti. Taraflara tanıklarını hazır etmeleri için süre veren mahkeme sanık, Hülya Uysal'a avukat atanması için İstanbul Barosu'na yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı Ekim ayına erteledi.

İddianameden

İddianamede, 8 Mart 2016'de Boğaziçi köprüsü korkuluklarına çıkan Erol Çetin isimli şahsın indirilmesi için ikna çalışmaları sürdüğü esnada, Hülya Uysal ve Merve Özocak isimli 2 kadının araçlarıyla köprüden geçtikleri ve Çetin'e 'Atlasana ulan O. Ç." diyerek küfür ettikleri öne sürülmüştü. Bunun üzerine Çetin'in 'Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bırakıp intihar ettiği ifade edilen iddianamede, maktül Çetin'in daha önce de intihar girişimlerinde bulunduğu ancak vazgeçirildiği belirtilmişti. Savcılık talimatıyla olay günü gözaltına alınan 2 kadın "intihara teşvik" ve "intihar kararını kuvvetlendirme" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, hakimlik sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Uysal ve Özocak'ın 'intihara teşvik' suçundan 4'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi isteniyor.