Bu yıl Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası öncesi Samsun'da kampa giren Karate Milli Takımı, antrenmanlardan geriye kalan zamanda şehri geziyor. Gezi kapsamında ilçeye gelen milliler, akşam ise Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in konuğu oldu.

Başkan Şahin'i ziyaret eden sporcuların yanı sıra Antrenör Uğur Doyduk ve Feray Koçali, Karate Teknik Delegesi Ayhan Özkurt da bulundu.

Başkan Şahin yemekte bir araya geldiği İşitme Engelliler Karate Milli Takımı sporcularına ve milli takım antrenörlerine ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek başarı diledi.

Yemek sonrası sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'a yaptığı önemli ve büyük yatırımlarından sonra Samsun'un Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlara ev sahipliği yaptığını ve bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Antrenör ve sporcular da Başkan Zihni Şahin'e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek kendileri için moral kaynağı olduğunu söyledi. Sporcular, şampiyonada güzel sonuçlar almak için en iyi şekilde mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Yetkililer, 18-24 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası sonrası İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın da 2017 yılında Samsun'da gerçekleşeceğini belirttiler.