ABD'li ünlü özel yatırım fonu Carlyle, 2011'de satın aldığı Bahçeşehir Okulu'ndaki yüzde 48 hissesini, okulun kurucusu Enver Yücel'e sattı. Carlyle böylece Türkiye'deki eğitim sektöründen çıkarken, Yücel de Bahçeşehir Koleji'nin tamamına yeniden sahip oldu.

Enver Yücel tarafından kurulan bir eğitim zinciri olan Bahçeşehir Okulları, son yıllarda hızlı bir büyüme yaşadı. 2011'de eğitim sektörünün cazip hale gelmesiyle yabancı fonların da bu sektöre ilgisi arttı. Carlyle 2011'de Yücel ile ortak oldu. 4.5 yılın yatırım için yeterli olduğunu düşünen Carlyle, nisan ayında Bahçeşehir Okulları'ndaki hisselerini satacağını açıkladı.

Carlyle, ilk teklifi çoğunluk hissesine ve satış önceliğine sahip Enver Yücel'e yapmıştı. Yücel de hisseleri almalarını söylemişti. Üç ay süren satış sürecinde masaya oturan ortaklar anlaşma sağladı. Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ile anlaşmanın detaylarını konuştuk. Fonun ortaklı döneminde önemli bir finansman desteği sağladığını belirten Hüseyin Yücel, eğitim öğretim ayağının ise Enver Yücel'in sorumluluğunda yürütüldüğünü dile getirdi.

310 MİLYON DOLAR YATIRIM

Ortaklık başladığında 18 olan kampüs sayısının 69'a, 1300 çalışan sayısının 5.200'e, 11 bin olan öğrenci sayısının da 53 bine çıktığını belirten Hüseyin Yücel, satışta önceliğin kendilerinde olduğunu ve bu süreçte hisseleri geri almaya karar verdiklerini anlattı. Yücel, satış rakamını açıklamadı ancak iki tarafı da memnun edecek bir rakamda buluştuklarını söyledi. Hüseyin Yücel, 'Ne kadar büyüdüğümüzü ciro rakamları gösteriyor. 2011'de 94 milyon TL olan ciromuz, bugün 800 milyon TL oldu. Ortaklık süreci Bahçeşehir Koleji'nin büyümesine büyük katkı sağladı.

HALKA AÇILACAĞIZ

Yeni dönemde büyümeye devam edeceklerini de anlatan Hüseyin Yücel, 310 milyon dolar yatırım yapacaklarını dile getirdi. Bu rakamın yarısını öz sermayeden yarısını ise halka açılarak karşılamayı hedeflediklerini söyleyen Yücel, 5 yıllık büyüme planını şöyle açıkladı: '69 kampüs sayımızı 100'e, çalışan sayısını 11.500'e çıkaracağız. Yurt dışı planlarımız da var. ABD'de bir koleji satın alacağız. Büyükşehirlerde kampüs sayımız artacak. Güneydoğu'da ise Siirt ve Van'ı da ekleyerek kampüs sayımızı 20'ye çıkaracağız.