CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz yaptığı yazılı açıklamayla 23 yıl önce yaşanan Sivas Madımak olaylarında hayatını kaybedenleri andı.

Akcagöz, "Bundan tam 23 yıl önce, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta, Madımak Oteli'nde, işleri şiir yazmak, türkü söylemek olan, pırıl pırıl insanlarımızın canına kast edilmiş, organize olduğu meydanda olan olaylar sonucunda onlarca aydınımız katledilmiştir. Sivas Madımak olayı, sıradan bir olay değil; aksine, laik Cumhuriyet'e karşı bir kalkışma niteliğindedir. Sivas olaylarını gerçekleştiren güçler, yıllar boyu devlet tarafından himaye edilmiş, faillerin bir kısmına bir türlü ulaşılamamış, hüküm giyenler de zamanaşımından yararlanmak suretiyle tahliye edilmişlerdir" ifadelerini kullandı.

ACIYI UNUTMAYACAĞIZ
Akcagöz, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Zamanaşımı uygulamalarına, bizzat dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından, 'Adalet yerini buldu' değerlendirmesi yapılmıştır.23 yıl öncesinin faillerinin fikri işbirlikçileri, bugün siyaset mekanizmasının içindedir. Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği adalet, tüm failler ve işbirlikçileri hesap verince gerçekten yerini bulmuş olacaktır. Aydınlıktan korkan, yazandan, çizenden, muhalif aydınlardan korkanların, 23 yılda ülkeyi getirdiği yer, içler acısıdır. Madımak'ta hayatını kaybeden aydınlarımızın acısını unutacak değiliz. Ruhları şad olsun. Ve onlara söz veriyoruz. Gerçekleri haykırmaya ve türkülerimizi söylemeye devam edeceğiz."