Teknik Direktör Engin Korukır, transfer yasağı ve mali sorunlardan korkmadığını belirterek, "Şu durumda bir çok teknik adam 'Kümede kalacağız' gibi açıklama yapar. Ancak benim anlayışımda küçük hedefler yok. Sezon boyunca play-off bandının hep yakınında olacağız. Lig bittiğinde de hak ettiğimiz yered olacağımıza inanıyorum" dedi

GİTMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM
Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, teleöportajla gündeme dair açıklamalarda bulundu. Spor muhabirimiz Selçuk Kaya'nın sorularını içtenlikle cevaplayan deneyimli teknik adam, sıkıntılara rağmen görevi bırakmayı hiç düşünmediğini ifade etti. Bir çok önemli mesaj veren Korukır, şöyle konuştu: "Sözleşmem devam ediyordu. Bu süreçte arayan takımlar da oldu. Geçen yıl son 1-2 haftaya kadar eleştiri almadan çalışmıştık. Şu anda takımımızın transfer yasağı ve mali sorunları var. Bu durumda ayrılmam kendim adıma doğru olmazdı. Zor günlerde gelen başarılar hepsinden daha değerli olur. Ben de bu zor dönemde görevimin başında kalmak istediğimiz yönetime ilettim ve devam ediyoruz."

GENÇLERİ KULLANACAĞIM
"Şimdi baktığınızda mali sorunlar, transfer yasağı var ama hiç korkmuyoruz. Kamuoyunda benimle ilgili eleştiriler var, bunları da değerlendiriyorum. Ben, teknik heyetim ve oyuncularımız bu zorlu süreci çok daha güzel, çok daha doğru bir şekide götüreceğimizi düşünüyorum. Hedefimiz asla transfer yasağı ve şu var, bu var diye hiçbir zaman küçük olmayacak. Devre arasına kadar iyi gitmemiz lazım. Sezon başında çok çalışıp, düzgün bir şekilde taraftarlarımızla birlikte inşallah güzel işler yapacağız. Elimizdeki genç oyunculardan iyi yararlanacağız. Onlara da inanıyorum. Geçen yıl da kullanmaya çalıştık. Gençleri takımın as oyuncuları haline getireceğiz. Negatif değil hep pozitif düşüneceğiz."

O MESAJI VERMELİYDİM
"Geçen yıl göreve geldiğimizde sondan üçüncüyle puan farkı ikiydi. Rakiplerimizle deplasmanda oynayacaktık. Samsunspor'un taraftarına hak veriyorum, bu ligi kabullenemiyorlar ve bu doğru bir şey. Samsunspor'un yeri kesinlikle Süper Lig. Ben o kötü duruma rağmen '7.'lik başarısızlık' dedim. Öyle bir mesaj vermeliydim. 'Ligde kalacağız' diye mesaj versem bu doğru olmazdı, Samsunspor'un büyüklüğüne yakışmazdı. Benim de inancıma yakışır olmazdı. Şu durumda bir çok teknik adam 'Kümede kalacağız' der, geçer. Bunu ben diyemem. Benim hedefim büyük. Play-off bandına hep yakın duracağız. Ne içinde, ne çok dışında olacağız. Sezon sonu da biz hak ettiğimiz yerde olacağız."

Selçuk KAYA