28 Haziran akşamı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan 32 yaşındaki taksici Emre Çetin, taburcu olduktan sonra yaklaşık 10 yıldan bu yana havalimanında çalıştığı Taksiciler Kooperatifi'ne gelerek çalışma arkadaşlarıyla buluştu.

'Kimsenin görmesini istemediğim bir görüntüyle karşılaştım'

Saldırı sırasında sol bacağına kurşun; sırtına ise şarapnel parçaları isabet eden taksici Emre Çetin olay sırasında yaşananları anlattı.

Taksici Emre Çetin, 'Önce otopark tarafından tabanca ile üç el ateş sesi geldi. Biz daha ne olduğunu anlamadan otomatik silahlarla uzun bir süre ateş sesi geldi. Sonra ne taraftan geldiklerini bilmiyorum önde bombayı patlatan, arkada ona ateş eden güvenlik görevlisi vardı. Ateş ederek bombacıyı indiren kişi 'uzaklaşın bomba var' dedi. Ben kendi arabamın arkasında yere yattım. Daha sonra feci bir patlama oldu. Toz duman. Çok hızlı gelişti zaten olay. Sürünerek çıktım arabanın altından ve kafamı bombanın patladığı yere doğru çevirdiğimde kimsenin görmesini istemediğim bir görüntüyle karşılaştım' diyerek yaşadıklarını anlattı.

Yaralı halde yaralıları olay yerinden uzaklaştırdı
Patlamanın ardından yaralı bir taksiciyi ve Rus bir turisti arabaya bindirerek olay yerinden uzaklaştırdığını belirten Emre Çetin, 'Arka tarafımdaki o manzarayı gördükten sonra yardım edebileceğim birisinin olmadığını anlayınca önce arabaya bindim havalimanının çıkış istikametine doğru sürmeye başladım. İlk önce kendi taksici arkadaşlarımızdan bir tanesinin yaralanmış olduğunu gördüm önce onu aldım. Biraz daha devam ettik turist Rus bir bayan İngilizce 'Yardım Et' diyordu. İndim arkadaşıma da yardım etmesini söyledim ve onu da kendi aracıma arka koltuğa koyduk. Tekrar arabaya bindim ve durağa gelmek geldi aklıma. Bu esnada patlamadan önce açılan ateş sonucunda ben yaralanmışım. Bacağımda ve ensemde sırıklar var, dizimde bir yara var. Henüz kurşun içeride, alınmadı' dedi.

'Bu iddiayı ortaya atanla bizzat karşı karşıya gelmek istiyorum'
Saldırının ardından kamuoyunda olay yerindeki bazı taksicilerin yolcuları taşımak için fahiş paralar istediğine dair çıkan haberlere tepki gösteren taksici Emre Çetin, 'Bizi karalamaya çalışan bir takım insanlar var, gündemde bu haberler. Onları kınıyorum. O haberi ortaya atanın kim olduğunu bilmiyorum. Çünkü üç gündür hastanede yatıyorum. Karşı karşıya gelmek istiyorum o insanla. Bu yalan olayını ortaya atan, bu iddiayı ortaya atanla bizzat karşı karşıya gelmek istiyorum. Umarım geliriz. Atatürk Havalimanı taksicilerini tamamı orada herkes birbirine 'ona yardım et', 'bak orada da yatıyor' deyip arabalarını doldurabildikleri kadar yaralı insanla doldurup perondan çıkış yapıyorlardı. Bu iddiayı ortaya atanları kınıyorum' dedi.