Çarşamba Kaymakamlığı'nca engelli ve yaşlıların rahatlıkla ulaşabilmeleri amacıyla hazırlanan proje doğrultusunda kaymakamlık binasında merdivenlere taşıma platformu yapıldı. Proje sayesinde kaymakamlık binasına gelen engelli, kimsenin yardımı olmadan istediği kata çıkarak işlerini halledebiliyor.

ULAŞIM UYGUN HALE GETİRİLDİ
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, yaptığı açıklamada, engellilerin kaymakamlık binasına ulaşımı için bir süredir inceleme yaptıklarını, en uygun olarak böyle bir platform kurmayı planladıklarını söyledi. Kaymakamlık binasını engelli ve yaşlıların ulaşımı için uygun hale getirmek için çalışma başlattıklarını anlatan Yıldız, "Binamıza yapacağımız asansör yüklü bir maliyet çıkarıyordu. Biz de Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde kullanılan bu sistemi kaymakamlık binamıza kurma kararı aldık. Böylelikle hem yaşlılarımız hem de engellilerimiz kamu kurumlarına ulaşma imkanına kavuşmuş oldu" dedi.

İNŞALLAH ÖRNEK OLUR
Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kerim Deniz de yapılan platformunu kullanarak Kaymakam Yıldız'ı makamında ziyaret etti. Yapılan platformunu değerlendiren Deniz, şunları kaydetti: "Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği olarak, Kaymakamımızı ziyaret ederek platformu görmüş olduk. İlk defa bir kamu binasına hiçbir yardım almadan çıkabilmenin sevinci içindeyim. İnşallah bu örnek olur. Bütün kamu binalarına, kültür merkezlerine, bankalara engellilerin rahat ulaşımı için bu bir örnek olur. Engelsiz ve daha iyi bir hayat için mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum."

A.A (oa)