AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Milletvekili Kurt ve Başkan Genç, ortak akla vurgu yaptılar.

Dünyada sürdürülebilir şehirciliğin önem taşıdığını belirten Başkan Genç, "Artık yeni bir Türkiye var. 3. bin yılda yeni Türkiye'nin hedefi önce 2023 olmak üzere 2051, 2071 ve 2099'dur. Yeni Türkiye'de Samsun'u daha ileri seviye taşımak için şehrimizi mutlaka üreten bir şehir haline getirmeliyiz. Bunu da ortak akılla, milletvekillerimiz, bu şehrin yerel yöneticileri, sivil toplum örgütleri olarak hep birlikte el ele vererek başarabiliriz" ifadelerini kullandı.

"3. BİN YILDA HEDEFE BİRLİKTE ULAŞIRIZ'

Dünyada belediyecilik anlayışının değiştiğine vurgu yapan Başkan Osman Genç, "21. yüzyılda bir şehri geleceğe taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Şehrin yerel yönetimleri ne kadar güçlü olursa o şehir de o kadar güçlü olur ve hızlı büyür. Biz şehir olarak birlikte güçlüyüz. Bir şehri ileriye götürecekseniz ortak akıl şarttır. Bunu Canik'te başardık. Bugün Canik her alandaki gelişimiyle Türkiye'de örnek alınan bir ilçe haline gelmiştir. Şehrimizi 3. bin yılın başında bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz" diye konuştu.

'SAMSUN'U ÖNCÜ BİR ŞEHİR YAPMALIYIZ'

Samsun'un yakın hedefinin 2019, orta ve uzun vadeli hedeflerinin 2023 ve 2071 olduğuna işaret eden Genç, "Yeni Türkiye, yeni güç iyi anlaşılmalıdır. Dünyada artık yeni şehirler oluşuyor. Samsun'u herkesin çalışmaya ve üretmeye istekli olduğu bir şehir olarak kılmalıyız. Samsun'u her alanda Yeni Türkiye'ye öncü bir şehir yapmalıyız. Şehirlerin yarıştığı günümüzde Samsun'u bu yarışın içerisine dahil edecek olanlar ise bu şehrin topyekun bütün dinamikleridir. Biz bu manada yaşam kalitesi yüksek, marka bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz. Yaptığımız tüm eğitim, kültür, sanat, spor ve ticaret yatırımları ile kentsel dönüşüm çalışmaları bunun içindir" şeklinde konuştu.

'CANİK, AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE ÖRNEK'

Canik'te AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birinin sergilendiğini ifade eden Milletvekili Hasan Basri Kurt da, şunları söyledi: "Canik Belediyesi sadece teknolojik ay-yıldızlı hizmet binası ile değil, özellikle kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik yaptığı yatırımlarla da öncü oluyor. Bununla birlikte Canik her zaman AK Parti'ye en yüksek oranda destek vermiştir. Bundan dolayı Canik halkına da teşekkür ediyorum."

Ziyaretin sonunda Başkan Osman Genç, Milletvekili Hasan Basri Kurt'a Canik Belediyesi kurs merkezlerinde bayanların ürettiği ve perspektif sanatıyla yapılan üç boyutlu tablo hediye etti.