Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi son hava tahminlerini açıkladı.

Yapılan açıklamada, 'Ramazan Bayramı tatili süresince bölgemizin parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıkla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde bayram tatili süresince zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden, sel ve su baskını riski ile birlikte toprak doygunluğa ulaşacağından heyelan tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde uzun yıllar Temmuz ayı ortalaması (mevsim normalleri) civarında seyredeceği beklenmektedir' denildi.

Hafta sonu ve bayram süresince hava durumu tahminleri ise şöyle:

02 Temmuz Cumartesi günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 03 Temmuz Pazar günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 04 Temmuz Pazartesi (arefe günü) bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 05 Temmuz Salı (bayramın 1. günü) bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri (Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Samsun ve Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

06 Temmuz Çarşamba (bayramın 2. günü) bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 07 Temmuz Perşembe (bayramın 3. günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Samsun ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bayram tatilinin daha sonraki günlerinde ise yağışların bölgede aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.