Yaklaşık 1 ay sonra köpeğini fakülte çevresinde bulan Hakan Mert, fakülte hakkında şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyledi


Samsun'un Atakum İlçesi'nde oturan 45 yaşındaki Hakan Mert, 1.5 yaşındaki 'Pointer' cinsi köpeğini kısırlaştırmak için Veteriner Fakültesi'ne götürdü. İddiaya göre fakülte görevlileri tarafından telefonla aranan Hakan Mert, köpeğinin sargılarının değiştiği sırada kaçtığı ve kaybolduğu haberini aldı. İlk olarak üniversite çevresinde, ardından da Atakum İlçesi'nde günlerdir köpeğini arayan Mert, görevliler hakkında Veteriner Fakültesi Dekanlığı'na ve Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne konuyla ilgili şikayet dilekçesi verdi. Yaklaşık 1 ay boyunca Atakum İlçesi ve OMÜ Kampusu içerisinde köpeğini arayan Hakan Mert, sabaha karşı saat 03.00'te köpeğini buldu.

HERA'YA KAVUŞTUĞUM İÇİN MUTLUYUM
Samsun'da 3 gün önce köpeğini 03.00 sularında OMÜ Kampusu içerisinde ararken bulduğunu belirten Hakan Mert, şöyle konuştu: "Köpeğimi OMÜ Veteriner Fakültesi'ne kısırlaştırılmak için bıraktım. Maalesef geçirdiği ameliyat sonrası sargıları değiştirilirken kapıyı açık bırakmaları sonucu ellerinden kaçırıdılar. Bana da geç haber verildiği için Hera'ya ulaşmamız geç oldu. Günlerce Hera'yı aradım. Bana köpeğimin fakülte çevresinde görüldüğü söylendi. Sabahlara kadar aradım. Sonunda da sabaha karşı kampüs içerisinde gezinirken önüme çıktı. Çok mutlu oldum. Şuan Hera'da çok mutlu, evinde ve huzurlu. Keyfi yerine ve kardeşleriyle beraber. Köpeğime kavuştuğum için mutluyum."

ŞİKAYETİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİM
Mert, sorumlularla ilgili yasal şikayet süreçlerinin devam ettiğini ifade edip, şöyle dedi: "Bulduğumuza dair polis merkezine bilgi verdik. Sordular, şikayetim olup olmadığını. Ben de şikayetimin devam ettiğini söyledim. Şuan dosya savcılıkta. İlgili dekanlık da olayla ilgili soruşturma açtı. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım. Ben çocuğumu onlara emanet ettim. Bu olay benim için bir kabustu. Günlerce köpeğimi aradım ve yalnız bırakıldık. Ben aramaya başladığımda bana destek olacağını beklerken hiç destek olmadılar. Şikayetçi olmamdan bile rahatsızlık duyuldu."

(oa)