CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, internet yoluyla radyo ve televizyon yayınlarının izlenebildiği cihazların da TRT bandrolü uygulamasına dahil edilmesine tepki gösterdi.

Bakanlar Kurulu kararının kabul edilebilir bir tarafı bulunmadığını ifade eden Akcagöz, "Karara göre, üzerinde bulundurduğu internet bağlantısı sayesinde doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesiyle radyo ve televizyon yayınlarını alabilen cihazlara, yüzde 6 oran üzerinden TRT bandrolü uygulanacaktır. Karar kapsamında, internete bağlanma özelliğine sahip cep telefonlarına yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlara ise yüzde 2 ve 3 oranında vergi yükü binecek olup, radyo ve televizyonlardan daha önce alınan yüzde 16 oranında alınan TRT bandrolü uygulaması ise aynı kalmıştır" dedi.

MİLLETİN SIRTINA VURULACAK
Halkı uyardıklarını belirten Başkan Akcagöz, "AKP Hükümeti, halk düşmanlığına devam etmektedir. Hükümet, halkın cebine el atmaktan vazgeçmelidir. TRT, yandaş kanal olma niteliği ile halkın sırtından nemalanmayı bırakmalıdır. İnternet bağlantılı cihazların, artık hemen hemen herkes tarafından kullanıldığı hesaba katılırsa, ortaya çıkacak olan meblağ oldukça yüksektir ve bu yük, milletin sırtına vurulacaktır. TRT, saldırgan ve taraflı yayınlarına devam ettiği müddetçe, bu milletten destek talep edilmesi, bu yönüyle de hakka ve hukuka aykırıdır. TRT'ye pay olarak ayrılan TRT bandrolünün bile savunulacak bir tarafı kalmamışken, bu ek vergi külfeti insanları mağdur etmekten başka bir işe yaramayacaktır" diye konuştu.

HERKES PROTESTO ETMELİ
AKP Hükümeti'nin ekonomiyi iyi yönetemediğini ve bunun faturasını halka ödettirmek istediğini öne süren Akcagöz, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes, alınan bu kararın mağduru olacaktır. Bu nedenle, eli kalem tutan herkes, bu durumu protesto edecek bir mektup kaleme almalı ve muhataplarına göndermeli; tüm hükümet üyelerinin e posta adreslerine protesto e-postaları gönderilmeli, AKP'li milletvekillerinin telefonlarını kilitlemeli, cebine elini atanları bu yaptıklarına pişman etmelidir" dedi.