Komşu iftarlarının gönül birliktelikleri oluşturduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayının tüm güzelliklerini İlkadım'da yaşadıklarını ifade etti.

Her akşam farklı bir mahalleye konuk olduklarını kaydeden Başkan Tok, "Son zamanlarda kaybolan komşuluk ilişkilerini güçlendiren komşu iftarlarını önemsiyorum. Bizim kurduğumuz iftar sofrası fakir sofrası değil, gönül sofrası. Zengini-fakiri komşu iftarı adını verdiğimiz sofrada buluşuyor. Yapmış olduğumuz komşu iftarlarının amacı uzun zamandır görüşmeyen komşuları, arkadaşları bir araya getirmekti. İftarlarımız yüzde 90 amacına ulaştı. Aynı binada oturup birbirini tanımayan yüzlerce vatandaşımız var. Yıllarca, yan apartmanında oturup birbirlerini tanımayan kardeşlerimiz var. En zor zamanımızda yardımımıza yetişecek olan komşularımızın var olduğunu bilmiyoruz. Komşu iftarlarımız ile bu noksanlıkları ortadan kaldırıyor. Aynı sofrada aynı ekmeği paylaşıyoruz. Unutulmuş dostlukları komşulukları bu sofralarda yaşatıyoruz. Allah, böylesi güzel birlikteliklerimizi nazarlardan saklasın, bizlere her zaman birlik ve beraberlik çatısı altında yaşam sürdürmeyi nasip etsin" dedi.

"Ramazan ayı dolu-dolu geçti"

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı camii de maneviyatına uygun olarak Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti programları icra ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından iftar sonrası ilçe genelinde bulunan 25 ayrı camide gerçekleştirdiğimiz programlarla Dünya ve Türkiye Kur'an okuma birincileri ve tanınmış, sohbetleri ile ün yapmış kıymetli hoca efendiler mükemmel programlar icra etti. Kur'an Kerim, dini sohbetler, kaside ve ilahi programlarıyla Ramazan ayının maneviyatını dolu dolu yaşadık" diye konuştu.

Bayramlaşma 1. gün saat 14.00'te

Ramazan-ı Şerifin hüznü ile bayrama ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Tok, "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bizlere Ramazan bayramına kavuşturmanın sevinç ve heyecanını yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Mevlam bir ay boyunca yaptığımız ibadetleri kabül etsin. Bu vesileyle Bayramın 1. günü saat 14.00'de İlkadım Hizmet Binamızda yapacak olduğumuz bayramlaşma merasimine tüm halkımızı bekliyorum" şeklinde konuştu.