Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar gelenek olarak evlerinde gelen misafirlerine ikram etmek için şeker, lokum ve çikolata bulunduruyorlar.

Bayrama çok az bir gün kala vatandaşlar şekercilerden ikram ürünlerini almak için kalabalıklar oluştururken, şekerciler de seyyar satıcılardan ve herkesin şeker satmasından şikayetçi.

20 yıldır şekercilik yapan Ahmet Kıyak, 'Herkes çarşıda şeker sattığı için bu bayramda satışlarımız biraz düştü. Bu sene vatandaşlar daha çok lokum almayı tercih etti. Özellikle Bafra lokumu vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bayram arası uzun olduğu için bu sene pek bir yoğunluk yaşamadık. Vatandaşlar birkaç gündür gelip ihtiyaçlarını alıp gidiyorlar' dedi.

'Yoğurtçu bile şeker satıyor'

25 yıldır şeker satarak geçimini sağlayan esnaf Şenol Şemsi ise, 'İşler normal gidiyor. Çarşıya baktığınızda yoğurtçu bile şeker satıyor. Her yerde şeker satan seyyarlar var. Bunlar olmasa satışlar daha güzel olabilirdi. Vatandaşlar şeker alırken dikkatli olsunlar. Merdiven altı tabir edilen çikolata ve şekerlerden uzak dursunlar. Bildikleri, güvendikleri ikram ürünlerini alsınlar' diye konuştu.

Şeker fiyatları 5 lira ile 12 lira arasında değişirken, lokum fiyatları da 10 ve 20 lira arasında alıcı buluyor. Çikolata fiyatları ise 7 liradan başlayıp kalitesine göre 50 liraya kadar çıkıyor.