Ocak 2016 tarihinde Derneğin Genel Sekreteri Salih Meriç'in Yunanistan'a yaptığı ziyaret neticesinde sadece Yunanistan'da 2016 yılı içerisinde altıdan fazla uluslararası projelenin Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Kültür Bakanlığı ve Yunanistan'daki birçok belediye ile birlikte yürütüleceği açıklandı.

Dışişleri Bakanlığı Gümülcine Başkonsolosluğu'nun talepleri doğrultusunda, Yunanistan'ın İskece kentinde de konser verilecekti ancak Atatürk Havalimanı saldırısında dolayı ilan edilen ulusal yastan ötürü İskece'de verilecek olan konser iptal edildi.

Samsun ile Yunanistan'ın Kavala kentleri özellikle Türk-Yunan nüfus mübadelesi ile çok derin bağları bulunuyor. Bu iki kent, Samsun Mübadele Derneği'nin etkinlikleri ile bir kez daha buluştu. Söz konusu etkinlikler kapsamında Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık başkanlığındaki heyet 20 Haziran'da Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu'nu ziyaret etti. Kavala Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka'nın daveti üzerine Türkiye'yi temsilen Samsun Mübadele Derneği davet edildi. Etkinliklerin ilk gününde Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Türk Müziği Korosu sahne aldı.

Koro, Türk müziğinin sevilen eserlerini Kavala'nın Filippon Antik Tiyatrosu'nda seslendirdiler ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiler. İkinci gün ise halk oyunları bölümünde İsmail Özdemir Kadıoğlu zeybek ve harmandalı gibi oyunları izleyicilerin beğenilerine sundu.