Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Seçim seçim seçim millet yoruldu artık. Bırakın bunları. Artık işimize gücümüze bakalım. Geçim zamanı, seçim zamanı bitti. Vatandaş iş bekliyor, yatırım bekliyor, daha çok para kazanmak istiyor, yüzünün daha fazla gülmesini istiyor, terör sona ersin istiyor. 2019'da inşallah seçimimiz yapacağız. Millet rahat rahat yatırımını yapsın. Türkiye'de güven ve istikrar var. Anayasa değişikliği ile bunu karıştırıyorlar. O ayrı bir fasıl. Anayasa değişikliği gündemimizde. O apayrı bir iştir. Milletimiz rahat etsin seçim falan yok."

"İstanbul'daki saldırıda bazı şeyleri bilmiyor insanlar"

"İstanbul'daki saldırının ardından yeni güvenlik tedbirleri alındı. Bununla ilgili netleşen bir önlemler var mı?" sorusuna Yıldırım şu cevabı verdi:

"Önlemler sürekli var. Bir sefer alınıp bitmez. Tehdidin boyutuna göre önlemler güncellenir. İstanbul'daki saldırıda bazı şeyleri bilmiyor insanlar. Yeni bir model. Hem canlı bomba hem de fedai saldırı. Gireceği yere giremeyince önce silahı çıkarıyor, tarıyor ve diğerleri aradan girerek eylemini yapıyor. Orada girişte bir güvenlik zayiatı yok derken onu kastettim. Orada canlı bomba normal şartlarda elinde kalaşnikof, el bombası olmasa giremez. Bu tecrübeyi gördük ve İçişleri Bakanlığımız insanların yoğun olarak bulunduğu yerlere ağır silahlı özel harekatçı arkadaşlarımızı koyduk. Herhangi bir durumda ilk cevabı onlar verecek. Daha başka tedbirlerimiz de var. Bunlar havaalanı yöneticileri ile Valilik, İçişleri Bakanlığı bir araya gelip tedbirlerini arttırıyorlar. Amacımız bu ve buna benzer tatsız bir hadise yaşamamak. Terörle en yoğun mücadele eden bir ülkeyiz. Adeta bir ölüm kalım mücadelesi içindeyiz. Dolayısıyla da hedef ülkeyiz."