Yeni sezon öncesi iç transferde Göksu Türkdoğan, dış transferde Adana Demirspor'dan Ozan Tahtaişleyen ile Umut Sözen, Malatyaspor'dan İrfan Başaran, Dardanelspor'dan Murat Hocaoğlu, Kocaeli Birlikspor'dan Sertaç Çam ile anlaşan Altınordu, Kayseri Erciyessporlu Üstün Bilgi ile de el sıkıştı. Kayseri ekibinde geçen sezon 30 maçta forma giyen 28 yaşındaki forvet oyuncusu, Süper Lig'de 7, PTT 1. Lig'de 46, Spor Toto 2.Lig'de 64 olmak üzere çeşitli liglerde 251 maçta 89 kez gol sevinci yaşadı.

Altınordu Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu, Üstün Bilgi'nin çıkış yapması için Altınordu'yu tercih ettiğini belirterek, 'Yetenekli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Kendisi yeniden çıkış yapmak istiyordu. Altınordu'da bunu gerçekleştireceğine inanıyoruz. Karakterli ve iyi bir oyuncuyu bünyemize kazandırdık. Önümüzdeki günlerde kendisiyle 1 yıllık resmi sözleşme imzalayacağız' dedi.

Altınordu'yu yabancı futbolcu oynatmaması ve genç oyunculara önem verdiğinden dolayı tercih ettiğini söyleyen Üstün Bilgi ise 'Takım arkadaşlarımla birlikte tek bir hedefe odaklanarak iyi bir sezon geçirmek istiyorum. Çift haneli gol sayısına ulaşacağıma inanıyorum' dedi.