CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık verileceği açıklamalarına tepki gösterdi. Akcagöz, amacın, Suriyeli seçmen potansiyeliyle istenilen rejim değişikliğinin dayatılması olduğunu savundu.

POTANSİYEL SEÇMEN
Akcagöz, açıklamasında, "Kilis'te bir toplantıya katılan Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara seslenerek, kendilerine vatandaşlık imkanının verileceğini müjdelemiştir. Suriyeli sığınmacıların azımsanmayacak sayısı ve Türkiye'de kendilerine barınma imkanı verilmesinden dolayı minnet duygusu içinde olmaları kuvvetli ihtimal göründüğünden, Tayyip Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık hakkı tanıması, mültecilere potansiyel bir seçmen gözüyle bakıldığının bir kanıtıdır. Amaç, Suriyeli seçmen potansiyeli ile istenilen rejim değişikliğinin dayatılmasıdır" ifadelerini kullandı.

KARARI HALK VERMELİ
CHP İl Başkanı Akcagöz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ülkenin demografik yapısının alt üst edilmesinin, ileride telafisi güç durumlar ortaya çıkaracağı açıktır. Önemli olan, Suriyelilere vatandaşlık vermek değil, onların ülkelerini savaştan arındıracak kalıcı adımları atmaktır. Doğrusu, Ortadoğu'da kalıcı barışı tesis etmek ve insanları, ayrı kaldıkları topraklarına kavuşturmaktır. Kaldı ki, şayet böyle bir düşünce hayata geçirilmek isteniyorsa, bu mutlaka referandum yoluyla halka sorulmalıdır. Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup olmayacağına, halkımız karar vermelidir."

AĞIZ TADIYLA BAYRAM DİLEDİ
Akcagöz, bayram mesajında ise şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar, en güzel duyguların coşkuyla yaşandığı, milletçe ortak duyguları paylaştığımız güzel günleri ifade ediyor. Mübarek Ramazan ayının ardından, milletçe kutlayacağımız bir Ramazan bayramını daha idrak ediyoruz. Millet olarak son bir yıl içinde çok büyük acılar yaşadık. Daha geçen gün, terörist bir saldırı sonucu 44 insanımızı kaybettik. Onlarca şehit verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Bu acılar son bulsun istiyoruz. Yeni Türkiye diye bize dayatılan her ne varsa artık yaşamak istemiyor, bombaların patlamadığı, insanların teröre kurban edilmediği bir Türkiye'de barış ve huzur içinde yaşama arzumuzu yineliyoruz. Aslında biz insanların dostça, kardeşçe yaşadığı eski Türkiye'yi özlüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın Ramazan bayramını kutlarız. Milletçe, ağzımızın tadı bozulmadan geçireceğimiz nice güzel bayramlar dileriz."