Atakum Belediyesi Ramazan ayının son iftarını Atakum ilçesindeki mahalle muhtarlarına verdi. Düzenlenen iftara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Yalı Cafe'de düzenlenen iftara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve iftarın sonunda da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile muhtarlar katıldı.

İftar sonrası açılış konuşmasını yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, katılanlara teşekkür ederken, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ise muhtarlarla iyi bir dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 'Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor. Türkiye ekonomisi artık kabına sığmıyor, dünyaya açılıyor. Ama Türkiye büyüdükçe bundan gocunanlar, Türkiye'nin önünü kesmek için ne gerekiyorsa yapmak için gayret ediyorlar. Terörden medet umuyorlar. Terör eylemleri üzerinden kirli siyaset yürütüyorlar. Artık onların istemiş olduğu eski Türkiye yok. Onlar kan akıttıkça, can yaktıkça, canlara son verdikçe zannediyorlar ki bizleri hedeflerimizden uzaklaştıracaklar. Bizleri o hedeflerimizden uzaklaştıramazlar. Türkiye'nin artık hedefleri var. Bizler inşallah birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bu hedeflerimize adım adım ulaşacağız' diye konuştu.

'Hainler insanlıktan nasibini almamışlar'

Konuşmasına İslam dünyasındaki terör saldırılarını kınayarak başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Az önce aldığımız haberlere göre İslam dünyasında yine bazı farklı yerlerde olumsuz konular oluyor. Suudi Arabistan'da bir patlamanın haberini aldım. Irak'ta dün bir sıkıntı oldu. Ondan önce İstanbul'da 45 kişi hayatını kaybeden bir terör saldırısı oldu. Hainler insanlıktan nasibini almamışlar. Böyle katliamlar içerisinde oluyorlar. Bunların hepsi teröristtir. Çünkü masum ve suçsuz insanları, evine, işine, sevdiğine gitmeye çalışan, yolculuk etmeye çalışan insanları katledenler. Bunlarla bizim hiçbir yerde yer almamız bizim için sorundur. Dolayısıyla biz bunları kabul etmiyoruz' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin müttefiklerinin her zaman terör saldırısında Türkiye'nin yanında olması gerektiğine değinen Bakan Kılıç şöyle devam etti: 'İstanbul'daki terör saldırısından sonra aslında daha önce yapılması gereken tutumların ve tavırların birçok müttefikimiz ve dostumuz bu sefer sergiledi. Teröre karşı duruşlarında açık ve seçik olarak yanımızda yer aldılar. En yakın örneği UEFA'nın Avrupa Şampiyonası'nda saldırının olduğu akşamın ertesi günü yapılan maçta saygı duruşunun yapmasıydı. Bazıları da talep edilip edilmediğini sordu. Bunun talep edilmesine gerek yok. Biz de bazı girişimlerde bulunduk. Bunun yapılması gerektiğini, yapılmaması durumunda yanlış algılanacağını dile getirdik. Onlarında da bu noktadaki yaklaşımını doğru değerlendirdiler. Ama bunu biz talep dahi etmemeliyiz. Çünkü, eğer teröre karşı müttefiklerimizle beraber mücadele vereceksek, onlarda şartsız olarak her zaman yanımızda yer almak durumundalar. Nasıl ki, biz Türkiye olarak her zaman doğrunun yanında yer alıyorsak.'

'Bunların kafası bir tuhaf çalışıyor'

Osman Gazi Köprüsü'nde 'nerede eksik var' diye bazılarının resim çekmeye çalıştığını belirten Bakan Kılıç, 'IMF'den borç alan bir Türkiye yok artık. IMF'ye borç veren bir ülke var. Bazıları diyor ki, 'bunları niye anlatıyorsunuz, biliyoruz' ama onlar bilmiyorlar ki, muhtarlarımız bile bunların ne anlama geldiğini o kadar iyi biliyor ki, onlar bilmiyorlar. Bazıları anlamıyor. Ülkenin geldiği noktayı göremiyorlar. Osman Gazi Köprüsü'nden 6 dakikada karşıya geçiyorlar ama geçerken resimler alıyorlarmış. Neymiş, 'nerede ne eksik bulurum' diye. Eline, gözüne, dizine dursun. Dünyanın en büyük üçüncü asma köprülerinden birini inşa etmişiz, bunları Türkiye'de yapmışız, çok kısa bir sürede bitirmişiz, vatandaşımızın hizmetine koymuşuz. İstanbul'dan çıkan, Bursa'ya giderken, İzmir'e giderken çok kısa sürede içerisinde gidiyor. Sende halen çıkmışsın diyorsun ki, 'nerde eksik var' bunların kafası bir tuhaf çalışıyor. Ama şimdi bayramda yoğun bir şekilde o köprüyü kullanıyorlar. Geçerken de içlerinden 'ya bunlar yine yapmış' diyorlardır' şeklinde konuştu.