1453 Fatihspor Kulübü'nün Türkiye'de bir ilke imza atarak düzenlediği Şehitlere Saygı Futbol Turnuvası, son buldu.

Bir ay süren ve şehitlere vefa için bir çok etkinliğin yapıldığı turnuvada şampiyonluk kupasını Şehit Mubariz İbrahimov takımını penaltılarla 5-4 yenen Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu takımı kaldırdı

ÖNCE İFTAR DÜZENLENDİ
1453 Fatihspor Kulübü tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen şehitlere saygı futbol turnuvası muhteşem ödül töreniyle son buldu. Şehitlere Saygı Turnuvası önce 1453 Fatihspor ile Şirinler Taraftar Grubunun Gazi Tesislerinde organize ettiği 3 bin kişi katılımlı iftar programı ile başladı. Daha sonra Şehit Komando Er Hüseyin Kaşka Parkı'nda üçüncülük dördüncülük ve final maçı oynandı. Final karşılaşması Şehit Fırat Çakıroğlu ile Şehit Mübariz İbrahimov takımları arasında oynandı. Normal süresi 4-4 tamamlanan karşılaşma sonunda penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda 5-4 üstünlük sağlayan Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu takımı turnuvanın şampiyonu oldu.

TARAFTARDAN MEŞALE ŞOV
Turnuva sonunda şehitlerimizin anısına saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Turnuvada Şehit Muhsin Yazıcıoğlu takımı üçüncü olurken Şehit Ahmet Kısmet takımı dördüncülük kupasını kazanan isimler oldu. Maçlar ardından yapılan ödül törenine Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, takımlar, Şirinler ve Şehzadeler Taraftar Grubu üyeleri ile çok sayıda futbolsever katıldı. Maçlar oynandığı sırada taraftarların tribünlerde yaptıkları meşale şov ise karşılaşmalara ayrı bir renk kazandırdı. Turnuvada ayrıca en iyi oyuncu, en iyi kaleci gibi sporculara bireysel ödüller verildi.

BİR İLKE İMZA ATTIK
Tören sonunda ise Atakum Belediyesi tarafından 600 adet Kur'an Kerim futbolseverlere dağıtıldı. Törende konuşan 1453 Fatihspor Kulübü Başkanı Tonguç Ali Anıl, "Hayatımda düzenlediğimiz en anlamlı turnuva bu oldu. Maneviyat değeri oldukça yüksek turnuvamız Şehit Fırat Çakıroğlu takımının şampiyonluğu ile son buldu. Ben bize destek olar büyük küçük herkese ve turnuva komite üyelerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir akşamla güzel bir ödül töreniyle Türkiye'de bir ilke imza attık. Turnuvamıza destek olan belediye başkanlarımıza desteklerinden dolayı da plaketler takdim ettik"dedi.

3 BİN KİŞİLİK İFTAR...
1453 Fatihspor Kulübü ile Şirinler Taraftar Grubu tarafından şehitlere saygı futbol turnuvası finalleri öncesi Gazi Sosyal Tesislerinde 3 bin kişilik iftar düzenlendi.

DESTEK VERENLERE PLAKET...
1453 Fatihspor Kulübü Başkanı Tonguç Ali Anıl ve yönetim kurulu üyeleri tarafından turnuvaya destek verenlere teşekkür plaketi verildi.