Fenerbahçe Ülker Stadı'nda yapılan imza töreninde kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atan Neustadter yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Rus futbolcu, 'Bu formayı giymekten gururluyum. Harika bir stadımız var. Dev bir kulübe geldim. Gelenekleri olan, çok büyük taraftarları olan bir kulübe geldim. Bu takıma katkı sağlamak, yardımcı olmak istiyorum. Zaten bunun için buradayım. Takım arkadaşlarım, hocamızla beraber tüm taraftarlarımızın mutluluğunu sağlamak istiyorum. Umarım birlikte başarılı olabilir, bu mutlulukları yaşayabiliriz' dedi.

'Hocamızın nerede ihtiyacı olursa orada görev yapmaya hazırım'

Hem orta saha hem de stoper oynayabildiğini dile getiren Neustadter, 'İki pozisyonda da oynayabiliyorum bana göre. Aslında bu zamanda çok fark etmiyor. Her iki pozisyonda oynayacak taktik bilgiye sahibim. Benden neler beklendiğini gayet iyi biliyorum. Sizinde dediğiniz gibi Höwedes sakatlandı ve stoper oynayacak başka oyuncu yoktu. O zamanda beni uygun gördü hocamız. Ben savunmada oynadığımda 2-3 maç üst üste kazandı takım. İşler iyi gitti, çok iyi performans gösterdik. Bende orada başarılı olduğumu düşünüyorum. Ve o pozisyonda devam ettim. Hoca o mevkiide kalmamı istedi ve bende o şekilde devam ettim. Takım oyuncusu olarak nitelendiriyorum kendimi, hocamızın nerede ihtiyaç olursa orada görev yapmaya hazırım. İki pozisyonda da oynayabilirim' diye konuştu.

'Çok büyük bir kulübe geldim ve bu bana inanılmaz geliyor'

'Ben yeni bir sözleşme imzalarken hiç bir zaman 'bu sözleşme ne zaman bitecek, neler olacak?' diye imzalamam' diyen deneyimli oyuncu, 'Futbol bu, neler olacağını bilemezsiniz. Net doğrular yoktur. Fenerbahçe ile iyi bir süreç gerçekleştirdik, bana büyük bir aileye geldiğimi anlattılar. Çok fazla sayıda taraftarları olan, iyi tesisleri ve çok iyi bir hocası olan, çok iyi bir takıma geldiğimi anlattılar. Bu kulübün başarı istediğini söylediler, bunlar benim gelme sebeplerimdendi açıkçası. Çok büyük bir kulübe geldim ve bu bana inanılmaz geliyor. Çünkü gerçekten çok büyük bir kulübe geldim. Gelenekleri olan büyük bir kulübe geldim. Burada olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Mutluyum bu istekten dolayı' açıklamasında bulundu.

'Türkiye'den başka bir takımla konuşmadım'

Türkiye'den başka bir takımla konuşmadığını vurgulayan Roman Neustadter, "Futbolda çok dedikodu olur. Başka takımlarla konuştum ama Türkiye'den başka bir takımla konuşmadım. Fenerbahçe'nin ilgisini duyduğumda direkt olarak menajerime 'gidelim hemen görüşelim' dedim. Almanya dışında oynamak istiyordum zaten, ilgimi çekiyordu ve Fenerbahçe bu konuda en iyi adım oldu' ifadelerini kullandı.