Samsun Sabit Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, Rusya'yla yaşanan krizin esnaftaki yansımalarını ve ilişkilerin yeniden düzelmeye başlamasının esnafa etkisini anlattı. Yazıcı, ilişkilerin toparlanmaya başlamasının esnafı mutlu ettiğini bir an önce Samsun'dan Rusya'ya ticaretin başlaması gerektiğini ifade etti.

İFLAS EDENLER VAR

Rusya'yla ilişkilerin kopma noktasına gelmesinin ticari anlamda esnafı bir hayli zorladığına da vurgu yapan Yazıcı, 'Rusya'ya kapıların açılması tabii ki bizi mutlu etti. Çünkü bu sıkıntılı süreç içinde ürünlerimizi Ukrayna üzerinden gönderiyorduk ve bu çok maliyetliydi. Bu yüzden iflas eden sebzeciler meyveciler oldu. Kriz sadece vatandaşa yaramıştı, bu iyi bir şey ama döviz için de ihracat yapmamız lazım. İlişkilerin bir an önce düzelmesi ve ticaretimize kaldığımız yerden devam etmemiz gerekli. Çünkü Samsun'un sebze meyvesi, Bafra, Çarşamba Ovasının ürünleri, Samsun'a fazla geliyor' diye konuştu.

BİZE İHTİYAÇLARI VAR

İlişkilerin yeniden ve yüzde yüz düzene girmesinin büyük önem arz ettiğini söyleyen Yazıcı, 'Bizden ziyade, onların bize çok ihtiyacı var. Çünkü ürünü yetiştiren biziz. Onların bu ürünlerimizi hem tazelik hem de güzellik olarak başka hiçbir ülkeden bizden aldıkları fiyata alma şansları yok'' dedi.

Kübra SÜER