İş dünyasına bayram hediyesi

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Samsun Şube Başkanı Selim Sar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 'Ekonomik Müjdeler Paketi' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sar paketin bir anlamda iş dünyasına bir bayram hediyesi olduğunu söyledi.

TİCARETİ HAREKETLENDİRECEK

Sar, paketle ilgili değerlendirmelerinde, "MÜSİAD olarak, başta taşınabilirlerin teminat olarak gösterilebilmesi, damga vergisine yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, turkuaz kart, şirket kurmanın yanında tasfiyesinin de kolaylaştırılması, imalatçı KOBİ'lerin kredi faizlerinin karşılanması ve yerli makina alımı için faizsiz kredi, Eximbank kredilerinde yeni düzenlemeler, düşünülen Yatırım Teşvik Sistemi, Çek Kanunu, varlık barışı gibi iş ve ticaret hayatında atılan önemli adımlardan memnuniyet duyuyoruz. Üretim, yatırım ve ihracata yönelik bu adımların yürürlüğe girmesi ticaret hayatını büyük ölçüde hareketlendirecektir" ifadelerini kullandı.

MEMNUN ETTİ

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Başbakanımızın açıklamaları önemli müjdeleri barındırıyor. Şehit yakınlarının kamuda işe alımının kolaylaştırılması, araç alımı ile ilgili kolaylaştırıcı düzenlemeler ve terörden etkilenen KOBİ'lere kredi imkanı sunulacak olması ile terörün yaralarının sarılması yönünde atılacak adımlar da, gerek toplum gerekse iş alemi olarak bizi daha güzel günlerin beklediğinin işaretidir. Ayrıca Çek kanunu konusunda Samsun Şubesi olarak geçen yıl hazırlamış olduğumuz raporun dikkate alınması ve rapor içeriğindeki bazı maddelerin pakette yer alması bizleri memnun etti. Açıklanan Paket için teşekkür ediyor, bu vesileyle milletimizin Ramazan Bayram'ını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.'