Samsunspor'da Kaptan Musa Aydın, emeklilik kararı aldı. 1999 yılında Samsunspor altyapısından A Takım'a yükselip bir yıldız gibi parlayan Musa, gerek kişiliği, gerek sporculuğu, gerekse aile yaşantısıyla gençlere önemli bir örnek olarak kariyerini noktaladı.

CEDİT'TE BAŞLADI

Kırmızı- Beyazlılarda Kaptan Musa Aydın, 37 yaşında futbolu bırakma kararı aldı. 1990 yılında futbola Ceditspor'da başlayıp ardından Samsunspor'a transfer olan yıldız futbolcu, 1999 yılında ise profesyonel oldu. Samsunspor altyapısının yetiştirdiği en önemli isimlerin başında gelen yıldız futbolcu, dün Sportif Direktör Coşkun Zeren'le bir araya geldi. Yıllarını ve gençliğini Samsunspor'a veren Kaptan Musa, emeklilik kararı aldı.

GENÇLERE GÜZEL ÖRNEK

Sportif Direktör Coşkun Zeren, "Musa Aydın, 20 yılı aşkın süre Samsunspor'da ve başka takımlarda üstün başarılarla oynadı. Kişiliği, sportif ahlakı, tavrı, tarzı, gençlere örnek oluşuyla Samsunspor'un idol isimlerinden birisi oldu. Adını Samsunspor tarihine altın harflerle yazdırdı. 37 yaşına kadar futbol oynamak kolay değil. Kendisiyle kucaklaştık, vedalaştık. Aslında buna vedalaşma demeyelim, sportif anlamda yeni bir başlangıç diyelim. Samsunspor, onun tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanacaktır. Futbolcu olarak vedalaşıyoruz ama eminimki, ilerleyen yıllarda Musa'dan her anlamda yararlanılacaktır. Bayramdan sonra yönetim kurulumuz Musa için güzel bir veda töreni düzenleyecek" dedi.

DUYGUSAL VEDA

Sosyal medya hesabından veda mesajı yayımlayan Musa Aydın ise, "1990 yılında Ceditspor'da Osman Kankal'ın elimden tutmasıyla başlayan futbol hayatım, 1995 yılında hayatıma her anlamda çok değer katan Samsunspor kulübünün altyapısında devam etti. Altyapıda başta Necmi Öksüz ve Şükrü Tibet olmak üzere çok önemli isimlerle çalıştım. Ayrıca okul sporculuğu ve öğrenim hayatımda da beden eğitimi öğretmeni Aşkın Katırcıoğlu bana çok destek oldu. 1999 yılında Samsunspor'da profesyonel oldum. Şu ada ise formasını gururla terlettiğim, bu kulübün bir parçası olmaktan onur duyduğum Samsunspor'dan ayrılıyor ve futbol hayatımı noktalıyorum. Üzerimde emeği olan kulüp başkanlarına, yöneticilerine, hocalarıma, takım arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına ve Samsunspor taraftarına teşekkürü bir borç bilirim" diye konuştu.