Samsun'un Ayvacık ilçesinde oturan ve bayramlaşmak için Costal mevkisinde yakınlarının yanına gelen 17 yaşındaki Özgür Yıldızbaş, serinlemek için 4 arkadaşıyla birlikte denize girdi. Yıldızbaş ve yanındaki arkadaşları denizin dalgalı olması sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdi. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Yıldızbaş'ın yanındaki arkadaşlar kurtarılırken, Yıldızbaş ise azgın dalgaların arasında kayboldu.

Bunun üzerine önceki gün olay yerine gelen DEGAH Özel Tim-1 ekipleri ve AFAD ekiplerinin başlattığı arama-kurtarma çalışmaları sonucu Yıldızbaş'ın cesedi 32 saat sonra denize girdiği yerden 2 kilometre uzaklıkta kıyıya vurmuş şekilde bulundu. Vatandaşlar tarafından bulunan Özgür Yıldızbaş'ın cansız bedeni bölgeye gelen ekipler tarafından otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Otopsinin ardından aileye teslim edilen Yıldızbaş'ın cenazesi bugün Ayvacık ilçesi Ataköy Kömürlüdere Mahallesi'ndeki Ataköy Merkez Camisi'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yıldızbaş'ın sporcu olduğu, kick boks sporuyla ilgilendiği ve birçok dereceleri olduğu öğrenildi.