Samsun Canik'in Tuzaklı Mahallesi'nde uzun yıllardır düzenlenen 'Geleneksel Bayram Güreşleri', bu yıl da büyük ilgi gördü.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, asırlardır her bayram düzenlenen güreş şenliklerinde bu yıl da Tuzaklı Mahallesi'nin misafiri oldu ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kökü yüzlerce yıl öncesine dayanan Geleneksel Bayram Güreşleri'ni devam ettiren mahalle sakinlerini tebrik eden Başkan Osman Genç, geleneksel şenliklerin şehrin birer değeri olduğunu belirterek, bu şenlikleri kültürel birer tanıtım aracı olarak turizme kazandırmak istediklerini söyledi.

Güreş etkinliği öncesi yaptığı konuşmada vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Başkan Osman Genç, "Şenlikler yoluyla milli ve manevi değerler çerçevesinde nesiller arası tanışma, kaynaşma sağlanıyor. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimiz gelecek nesillere aktarılmaktır. Yüzyıllardır devam eden şenliklerimiz ve festivallerimiz şehrimiz için birer turizm değeridir. İlçemizin ve şehrimizin bu kültür turizm potansiyelini değerlendirerek, tanıtımını sağlamak ve bu değerleri gün yüzüne çıkararak turizme katkı sağlayacak şekilde genişletmek istiyoruz" dedi.

Kültürel birer miras olan şenliklere şehrin renginin yansıdığını da belirten Başkan Osman Genç, "Biz yeni neslin inşasında milli ve manevi değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi çocuklarımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için de bu tür şenlikler ve festivaller önemli birer araçtır. Biz bir yandan şehrimizin kültür ve turizm potansiyeli ile tanıtımını sağlarken, aynı zamanda değerlerimizin de çocuklarımız vasıtasıyla geleceğe aktarımını sağlamış olacağız. Kültürel miraslarımızın hem turizme kazandırılması, hem geleceğe aktarılması noktasında Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Bayramlar, birlik-beraberliktir

Her Ramazan Bayramı'nda gerçekleşen güreş etkinliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik örneği sergilendiğine vurgu yapan Başkan Genç, "Burada oluşan tablo bizleri çok onurlandırdı ve mutlu etti. Çünkü bayramlar, birlik ve beraberlik demektir. Yüzlerce yıllık bu geleneği devam ettiren, birlik ve beraberlik içerisinde bayram kutlayan başta Tuzaklı Mahallesi olmak üzere tüm mahallelerimizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinlikler sırasında Başkan Osman Genç, vatandaşlarla sohbet edip, onları dinlerken, Canik Belediyesi çalışanları da çocuklara dondurma dağıttı.