Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ediyor.

Samsun'da bulunan tüm şehit ailelerinin ziyaret edileceği bir bayram programı hazırlayan İl Müdürlüğü, ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarca organize edilen bayram ziyaretlerine İl Müdürü Tekin Balcı da katıldı.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, ilk ziyaretini Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ın baba evine yaptı. Baba Yılmaz Gürpınar, aile fertleri ve şehidin silah arkadaşının da bulunduğu ziyarette, İl Müdürü Balcı aile ile sohbet edip hal hatırlarını sorarak, şehit ailelerine verilen yasal hakları hatırlattı.

İl Müdürü Balcı daha sonra Iğdır'da şehit olan polis memuru 29 yaşındaki 1 çocuk babası Burak Zor'un aile fertlerine Bayram ziyaretinde bulundu. Balcı, şehit babası Ali Zor ve diğer aile fertleriyle bayramlaşarak sohbet etti.

Ziyaretlerinde şehit ailelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın selamını ileten Balcı, 'Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması, şehit yakınları ile gazilerin her türlü mağduriyet ve mahrumiyetten korunması amacıyla; ulusal politika ve stratejilerin belirlenmesini koordine etmek, şehit yakınları ile gazilere yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak görevi bakanlığımıza tevdi edilmiştir. Biz de bakanlığımızın ildeki temsilcisi olarak verilen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir kusurumuz, eksikliğimiz var ise af ola. Sizlerin bir derdi sıkıntısı olursa elimizden ne geliyor ise yapmaya hazırız. Çünkü sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz' diye konuştu.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bayram boyunca ve bayramdan sonraki tatil günlerinde de gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretlerle Samsun'daki tüm şehit ailelerine ulaşmayı planlıyor.