Samsun'un Havza ilçesi Kamlık Mahallesi ormanlık alanı Meşe Yaylası'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Sıla-i Rahim ve Keşkek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Bahri Gökmen, Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Başkanı Enver Şahin, birçok hemşehri derneği temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AMACIMIZ KAYNAŞMAK

İstanbul Esenyurt Kamlık Köyü Derneği tarafından her yıl düzenlenen Festivalin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Mümin Köse, "Buradaki amacımız Avrupa ve yurdun dört bir tarafına dağılmış olan hemşerilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek ve kaynaştırmaktır' dedi.

İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Bahri Gökmen ise festival için 5 yıl önce ilk yola çıktıklarında 7 kişi olduklarını belirterek, festivalin bu noktaya gelmesinde kendilerine destek olan Başkan Murat İkiz'e teşekkür etti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de, Kamlık Festivali'ni her geçen yıl daha da artan bir coşku ile kutladıklarını belirterek, "Bu tür etkinlikler, Havza'nın tanıtımı dışında kültürel ve sosyal hayata da önemli katkı sağlamaktadır. Bu işleri yapmak zordur, emek ister. Bu güzide Derneklerimizin büyük fedakarlıklar göstererek önemli başarılara imza attıklarına şahit oluyoruz. Unutamayalım Sıla-i Rahim de bir ibadettir. Bu programda hem bayramı memlekette geçiriyorsunuz hem de gurbette doğup büyüyen çocuklarınıza memleketinizi tanıtıyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

VEKİL USTA DA KATILDI

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İkiz'e ve bazı katılımcılara festival komitesince plaket takdim edildi. Festivale katılanlar festival ağalı, halat çekme gibi çeşitli etkinlikler ile gönüllerince eğelenerek piknik yaptılar.