Göreve geldiği günden itibaren ilçeye önemli hizmetler kazandıran Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortaklaşa çalışmalarla ilçeyi adeta şantiye alanına çevirdiklerini ifade etti.

HER ŞEY AYVACIK İÇİN

İlçenin bakir doğasını bozmadan kent görselliğine ve estetiğine önem vererek çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Belur, "Halkımız üzerine düşeni yaptı ve bizlere güvenerek, ilçeme büyük bir aşkla hizmet etmem için bizleri göreve getirdi, her geçen yıl halkımıza karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yaptığımız her bir yatırım ve güzel iş halkımız için, Ayvacık için" diye konuştu.

BOYNUMUZUN BORCUYDU

İlçenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile birlikte Ayvacık'ın yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olması yönünde hızlı bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Belur, "Ayvacık'ı marka ilçe yapmak bizlerin boynunun borcuydu. İlk olarak çevre düzenlemeleri yaptık, ilçe merkezini daha estetik ve modern hale getirdik. Birçok alana halkımızın dinleneceği parklar oluşturduk. Çocuklarımızın eğlenebilmesi için ilçe merkez mahallelerimize ve ilçe merkezine uzak mahallelere yeşili her tonuyla barındıran Oyun Parkları oluşturuldu. Yeşil alanları ile şehre nefes aldıracak, ilçemizi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin dinlenebileceği, oturup çaylarını yudumlayacağı ve sosyal alanların daha da genişlemesine vesile olacak, içinde saat kulesi ve şadırvan, kamelyalar, karavan park, sosyal aktivitelerin yanı sıra resmi ve özel törenlerinde düzenleneceği, bulunduğu alanın orijinal yapısını bozmadan içinde bulunan ağaçlara fenerler asılarak ışıklandırılan ve ilçemizin görünümü için de oldukça önemli rolü olan Kent Meydanı Projesi hayata geçirildi" diye konuştu.

PROJELER TAM GAZ İLERLİYOR

Orhangazi Mahallesi sol sahildeki Karavan Park'ta tamamen ahşap malzemeden tasarlanmış Keyf-i Seyyah Evi'ni hizmete sunduklarını belirten Belur, "Keyf-i Seyyah Evimizi hizmete açmanın yanı sıra çevre düzenlemelerine hızla devam ederek kenarından geçen Çatak Deresi'ni ıslah edip çevresini ışıklandırarak halkımızın oturacağı alanlar meydana getirdik. Dere üzerine asma köprü inşa ederek hoş bir görüntü oluşmasına vesile olduk. Sahil kıyımızı daha modern hale getirmek adına taş döşeme çalışmaları yaptık. Doğa ve su sporlarının tamamının yapılabildiği tek bölge olmasından dolayı Su Sporları Merkezi, Su Kayağı Merkezi, Kapalı Spor Salonu gibi spor kompleksleri oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi tarafından Uğurlu Mahallesi ile Terice Deresi mevkine Doğa Yaşam Parkı, yine Terice Deresi mevkine iskele, Orhangazi Mahallesi Sol Sahilde Eynel Köprüsü eteğine ilçemize gelen misafirlerimizin muhteşem manzara eşliğinde yemek yemeleri için restoran yapmakta çalışmaları devam etmektedir" dedi.

YOL SORUNU TARİH OLUYOR

İlçenin 43 mahallesinde belirli bir plan çerçevesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yol çalışmaları ile Ayvacık'taki yol sorununun tarih olduğunu dile getiren Başkan Belur, "Yol çalışmalarımızla birlikte daha modern bir ilçe kimliğine bürünüyoruz. Bunun yanı sıra konaklama, eğitim, istihdam, kadınlarımıza yönelik kurslar gibi birçok çalışma yürüttük. İlçemizi her alanda yenilemek ve geliştirmek, halkımızın her yarasına merhem olmak için canla başla çalışmaktayız. Ayvacık'a hizmet etmek benim en büyük sevdamdır. İlçemizin bu değişimi durmaksızın bundan sonra da aynı hızla ve yepyeni projelerle devam edecek ve Ayvacık marka ilçe olma yolunda ciddi adımlar atacaktır. Yapılan çalışmalarımızda başta kıymetli büyüğüm, Büyükşehir Belediye Başkanım Yusuf Ziya Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU