Antalya Konyaaltı Sahili'nde saat 17.15'te meydana gelen olayda, tatil için dedesi Mustafa Gökten'in yanına ailesiyle gelen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Melike Polatgil, öğle saatlerinde ailesiyle birlikte sahile geldi. Bir süre denize girip kardeşleriyle eğlenen Melike daha sonra gözden kayboldu. Uzun süre kendisinden haber alamayan annesi ve dedesi Mustafa Gökten sahilde arama çalışmalarına başladı, ancak bir sonuç alamadı.

Dede Gökten son olarak durumu sahildeki polis ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri denizde boğulmuş olabileceği ihtimaline karşın deniz polisinden yardım istedi. Deniz polisi sahil bandında aramaya başladığı sırada kıyıda polis noktasına doğru gelen Melike'yi gören annesi ve dedesi bir anda sevinç ve sinirle karışık bir duygu yaşadı. Önce anne daha sonra da dede genç kızın üzerine doğru yürüdü annesinin elinden kaçan Melike Polatgil dedesinden de kaçarak polis noktasına sığındı. Dede Gökten torununa kızarak, 'Kızım benim kalp hastası olduğumu biliyorsun, nereye gittin sen? Aramadığımız yer kalmadı' dedi. Genç kız ise dedesine 'Dede vallahi sadece yüzüyordum' diye karşılık verebildi.

Polis ekiplerinin aileyi sakinleştirmesi üzerine Mustafa Gökten, polis ekiplerini tek tek öperek yardımları için uzun süre dua ve teşekkür etti.