FENOMEN KALECİ TEKİN ÜSTÜNDAĞ

Eski Samsunsporlu kaleci Tekin Üstündağ, 1970 yılında giydiği formayı 1977'de olaylı Konyaspor maçıyla çıkarttı. O dönemleri anlatan Üstündağ, "Biz o zamanlar formamız için oynardık. Şimdi ise iş paraya döndü" diyor.

FENOMEN OLDU

Samsunspor tarihinin en renkli ismi Tekin Üstüdağ, kendi dönemleriyle, şimdiki futbol piyasasını değerlendirdi. 1970 yılında geldiği Samsunspor'da adeta bir fenomene dönüşen Üstündağ, parfümü, arabası, kıyafetleri ve sahada giydiği renkli kaleci formalarıyla herkesin ilgi odağı olmuştu. Şu anda çocuklarına yük olmamak için Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan Üstündağ, gazetemize oldukça samimi bir röportaj verdi.

1970'DE GELDİ

"Ankara Demirspor'da futbola başladım. Beni Samsunspor istediğinde kulübün vermek istemedi. Bazı sorunlar çıkarsalar da bunlar aşıldı ve 1970 yılında Samsunspor'a transfer oldum. Maddi açıdan futboldan çok büyük bir beklentim yoktu. Zaten o zamanlar şu anki gibi çuvalla dolu para kazanılmıyordu. Biz futbolu formamız için oynardık. Şimdi öyle mi? Oyuncunun parasını geçir hemen beni bırakıp gidiyor."

ARABASI OLAY

"Herşeyim olaydı. Hiç unutmam Amerika'dan Türkiye'de hiç olmayan bir araba getirttim. Araba 1 aya geldi. Herkes arabanın peşinde. Arabayı almak için bir ev sattım ve Samsunspor'dan aldığım senetleri verdim. Senetlerden biri ödenmemiş. Gittim başkan Ulusoy'a. Ödemenin yapılmadığını söyledim. O da bana 'Ben orta ölçekli bir arabaya binerken, sen en lüksüne biniyorsun. Seneti ödemeyecem' dedi. Dert etmedim, ben ödedim."

RENKLİ FORMALAR

"Yine bir gün kampa katılıyoruz. Hoca Lefter. Kampa gitmeden önce beni yayına çağırıp 'Kampa arabanla gelme' dedi. Sebebini sorduğumda onunda arabayı kıskandığını anladım. Şık ve farklı giyinmeyi severdim. Tabi saçlar falan herkes dönüp dönüp bakardı. Sahada ilk renkli kaleci kazağını ben giydim. Herkes siyah giyiyordu. Ben kendi paramla sarı, yeşil, kırmızı renkte formalar yaptırmıştım. Her maç farklı giyiyordum."

PRİM DAĞITTI

"Bende anı bitmez. Eski takımım Ankara Demirspor'la, deplasmanda karşılaşıyoruz. Yenersek onlar düşüyor. Takım arkadaşlarıma 'kazanalım, herkese biner lira prim' dedim, parayı da malzemeciye bıraktım. Benim de o gün panterliğim tuttu. Kazandık, maçın sonunda herkese kendi cebimden prim dağıttım. Ankara'dan zor çıktık. O zamanlarki arkadaşlıklar, dostluklar unutulmaz. Samsunspor'da çok güzel günlerim geçti."

İŞİMİZ ZOR

"Yedi yıl Samsunspor'un formasını giydim. 1977'de olaylı Konyaspor maçının ardından büyük cezalar aldım ve futbolu bıraktım. Samsunspor tarihinde iyi bir renk olduğumu düşünüyorum. Halen insanlar beni yolda gördüğünde tanıyorsa bunu Samsunspor'a borçluyum. Takımın şu anda durumu kötü gibi. Transfer yasağı var, kadro Süper Lig için yeterli değil. İnşallah Süper Lig'e çıkılır ama bu yıl işimiz açıkcası zor."

ÖZEL HABER

Selçuk KAYA