İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan mevsimlik tarım işçisi kadınlar, herkesin akın akın tatil bölgelerine gittiği şu günlerde 40 derece sıcağın altında çalışarak ekmeğini kazanıyor.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, patates ve salatalık için hasat çalışmaları devam ederken, bölgede hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı.

Sıcaklığın artması en çok kadın mevsimlik işçilerini zorladı. Herkesin tatile gittiği şu günlerde ekmek parası için bayıltıcı sıcağın altında saatlerce çalışan kadınlar, ekmeğini adeta taştan çıkardı. Kavurucu sıcakta günlük yevmiyesi için azimle çalışan kadınlar, sıcaktan başörtüleri sayesinde korundu.

Tarlada işe sabah saat 06.00'da başladıklarını ifade eden Hayriye Sarı, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sıcak hava denilince deniz mevsimi ve kışı şehirler akla geliyor; ama biz tarım işçileri yılın en sıcak günlerini tarlalarda çalışarak geçiriyoruz. Bunun yanında emeğimizin karşılığını alamamak bizi kahrediyor. Bu yıl ekilen patateste yaşadığımız hüsran ortada. Patates tarlada 10 kuruşun altına kadar düştü. Şu an turşuluk salatalık hasadı da yapıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Tarla sahipleri de işçilerin günlük yevmiyelerini ödemekte güçlük çekiyor. Tohum, ilaç ve mazot borçlarımız birikmiş durumda; borçlarımızı ödemekte sıkıntı çekiyoruz."