Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Meral Akşener'in Ankara'da partililerle gerçekleştirdiği bayramlaşma programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine slogan atarak salona giren ve kısa süreli arbedeye neden olan grubun genel merkez tarafından gönderilen grup olduğunu ifade etti.

Süslü, ''Bu olay, bir ayıklanmanın şart olduğunu gösteriyor. O konuda genel başkana biz de katılıyoruz. Bu ayıkmayla milliyetçi ülkücü hareketin paçalarından çekenler ayıklanacak'' ifadelerini kullandı.

AYIKLANMA KAÇINILMAZ
Bayramlaşmanın gerçekleştiği salona giren grubun Ankara Ülkü Ocakları üyesi gençler olduğunu kaydeden Eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, ''İstemediğimiz bir karışıklık yaşandı. Genel merkezimiz tarafından gönderildiğini düşündüğümüz genç kardeşlerimiz gelerek orayı provoke etmeye çalıştılar. Salondaki yoğun kalabalık itidalli davrandı kardeşlerimizi 'Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir' düstüruyla alıp salondan çıkardık. Meral Akşener de o sırada bir sıkıntı olmasın diye içeri gitti, biz de kardeşlerimizi yolcu ettik. Sonra bayramlaşma programımıza devam ettik. Olmaması gereken, camiamıza yakışmayan ve bunların olmaması için de mücadele etmesi gereken kişiler tarafından yapıldığını görmek bir ayıklanmanın bir yenilenmenin şart olduğunu bize gösteriyor. O konuda genel başkana biz de katılıyoruz. Evet, artık milliyetçi hareketin küllerinden yeniden doğması gerektiği bir gerçek. Bir ayıklanma da yaşanması artık kaçınılmaz. o ayıklanma da 20 yıldır bu partiyi yüzde 10-11 bandında tutan, AKP'ye koltuk değnekliği yapan insanlardan arınmayla başlayacak. Bizim de amacımız o arınmayı gerçekleştirmek. Herkes eteğindeki taşları ortaya koysun. Sandıktan ve delegeden kaçanlarla milletine kendini adamışların mücadelesi bu. Bu ayıkmayla milliyetçi ülkücü hareketin paçalarından çekenler ayıklanacak'' diye konuştu.

SAMSUNLULARDAN HELALLİK İSTEDİ
Ülkücünün ülkücüyle bayramlaştığı için partiden atılamayacağını kaydeden Süslü konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ''Tüzükte böyle bir madde varsa o utanç da onlara yeter zaten. 2014 yılına kadar Devlet Bahçeli'ye baba gözüyle bakan bir ülkücüyüm. 2014 yılında yanlış yaptığımı farketmiştim. Ne kadar geç farkettiğim için de kendime kızıyorum. Bütün ülkücü hareketten, şahsi kefaletimi koyup oy aldığım mahalledeki insanımızdan tutun da, dağdaki çobandan, köylümüze kadar hepsinden helallik istiyorum. Bize haklarını helal etsinler, bu şekilde ben çok oy topladım. Maalesef ki haketmiyorlarmış. Böyle saçma bir nedenle bizi partiden atacaklarsa kendilerine yakışanı yapmış olurlar. Biz buna gücenmeyiz. Hukuki yoldan haklarımızı ararız, sadece şunu bilsinler onların olduğu yerde biz zaten yokuz.''

Zerrin SOMUNCU