Samsun'da yaşayan Zübeyde Çapan, şeker hastalığı yüzünden ayağı kesilen kocasına destek olmak ve evinin geçimini sağlamak amacıyla yaz aylarında bamya, kış aylarında ise seyyar balık satarak geçimini sağlıyor. Çapan, satıcılık yaparak 3 çocuğunu evlendirdi.

'Ben de hastayım ama çalışmak zorundayım'

Evini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Zübeyde Çapan, '20 senedir sokaklarda bamya satıyorum. Her sene haziran ayı ile ekim ayları arasında bu işle uğraşıyorum. Bamyayı alıp satıyorum. Tüccarlık yapıyorum. Kışın bamya sezonu bittiğinde de seyyar arabayla balıkçılık yapıyorum. Kocam şeker ve kalp hastası olduğu için çalışamıyor. Şeker hastalığından dolayı ayağı kesildi. Evimin geçimini böyle çalışarak sağlıyorum. Ben de pek sağlıklı değilim. Tansiyon hastasıyım, boynumda ve belimde de fıtıklar var ama ihtiyacım olduğu için çalışmak zorundayım. Bamya satarak 3 çocuğumu evlendirdim. Şu anda 7 torunum var. Bamyayı yarım kiloluk paketlerde 5 lira ile 10 lira arasında satıyorum. Bamya sezonu açılalı birkaç gün oldu ama işler yok. İşler olduğu zaman günlük ortalama 30 paket filan satıyoruz. Bu sene yağmur yağdığı için bamya fazla çıkmadı. Bamya fiyatları şu anda biraz yüksek. Fiyatlar, sezon ortasında düşer, sonlarında tekrar artar' dedi.

İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Subaşı İlkokulu karşısında bamya satışına devam eden Çapan, kış ayında Kökçüoğlu Mahallesi'nde balık satmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.