Ordu'da 5 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde, Perşembe ilçesi Yumrutaş Mahallesi'nde Mustafa Canbulut hayatını kaybetmişti. Perşembe ilçesi Tarlacık köyünde yaşanan heyelanda ise eve isabet eden heyelan toprakları, evin çökmesine neden olmuş ve Mukaddes Soydan'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştı. Aynı enkazdan yaralı olarak çıkartılan İrfan Soydan ve Gülçin Soydan ise hastanede tedavi altına alınmış, tedavi altına alınan İrfan Soydan da 6 Temmuz Çarşamba günü akşam saatlerinde kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Ordu'da sel hasarının boyutu çok büyük! Evler, köprüler yerle bir!

İrfan Soydan'ın da hayatını kaybetmesiyle Ordu'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükselirken, yaşanan afette 2 vatandaşın kaybolduğu, 2 vatandaşın da yaralandığı ifade edilmişti.

RİZE'DE 17 YAŞINDAKİ ŞEVVAL SEL KURBANI OLDU

Karadeniz'i esir alan şiddetli yağışlar, Rize'nin Çayeli ilçesindeki 17 yaşındaki genç kızın da hayattan kopmasına neden oldu. Evinde oturan Şevval Pehlivan, yoğun yağış nedeniyle yaşanan heyelanın evlerine isabet etmesi sonucu ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Kardeşi Ruşen Pehlivan'la birlikte hastaneye kaldırılan genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç Şevval'in hayatını kaybetmesiyle Karadeniz'deki yağışların aldığı can sayısı 4'e yükselmiş oldu. Aynı evde bulunan Ruşen Pehlivan'ın ise tedavisinin devam ettiği ifade edilirken, 17 yaşındaki Şevval Pehlivan bugün toprağa verildi.

Rize'de şiddetli yağış ve heyelan: 2 yaralı

TRABZON'DA 76 YAŞINDAKİ KADIN DA SEL KURBANI

Özellikle Doğu Karadeniz'de yoğun şekilde etkisini gösteren yağışlar, Trabzon'da 76 yaşındaki İfakat Çoban'ın da hayatını kaybetmesine neden oldu. Şalpazarı ilçesinde dün akşamdan beri yağan şiddetli yağış, yolların çökmesine ve heyelanlara yol açarken, maddi hasarla atlatıldığı düşünülen yağış, sel sularının evinin önüne yığdığı çamuru temizlemek isteyen kadının hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 76 yaşındaki İfakat Çoban, evinin önündeki çamurları temizlemek isterken kayarak kafasını şiddetli bir şekilde yere vurdu. Hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılmak istenen İfakat Çoban, hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti.

Trabzon'da yaralar sarılmaya çalışılıyor

ARTVİN'DEKİ YAĞIŞLAR DA KORKUTTU

Artvin'de birkaç gündür devam eden yağışlarda can kaybı yaşanmazken, maddi hasarla sonuçlanan yağışlar vatandaşları korkutmayı başardı. Yusufeli'nde yaşanan şiddetli yağışlarda, birçok otomobil Barhal Çayı'nda sürüklendi. 6 Temmuz'da Şavşat'ta aniden bastıran yağmur da birçok ev ve iş yerinin sular altında kalmasına neden olmuştu.

Burası Karadeniz! Şiddetli yağış bu hale getirdi...

SAMSUN VE ORDU'YA KRİTİK UYARI

Artvin, Rize, Ordu ve Trabzon'da yoğun bir şekilde hissedilen şiddetli yağışların, Samsun'da da etkisini göstermesi beklenirken, Meteoroloji'den Samsun ve Ordu için kritik bir uyarı geldi. Meteoroloji, Samsun'da 8 Temmuz Cuma günü havanın parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini ifade ederken, Samsun'daki yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağını belirtti.

Meteoroloji'den Samsun için önemli uyarı

Ordu'da yaşanan sel felaketinde 14 köprü yıkılırken, Trabzon'daki afette yollar çökmüş, birçok ev heyelan topraklarının altında kalma tehlikesi geçirmişti.

YOĞUN YAĞIŞLARIN BİLANÇOSU

Birkaç gündür yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin Karadeniz'e bilançosu ise; 5 ölü, 2 kayıp ve 3 yaralı oldu.