Samsun Hafif Raylı Sistem güzergahında bulunan hemzemin geçitlerinin daha konforlu ve trafik akışını hızlandırmak için yapılan iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

Geçen aylarda Atakum ilçesinde Atakum Belediyesi, Atakent, Denizevleri, Körfez, Yenimahalle, Ömürevleri Hemzemin Geçitlerindeki iyileştirme çalışmalarının ardından hafif raylı hattı sistem üzerinde bulunan en yoğun hemzeminlerden biri olan Türkiş Hemzemin Geçidi'nde de iyileştirme çalışmaları yapılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılacak çalışma kapsamında 12 Temmuz Salı günü saat 00.30'dan itibaren Türkiş Hemzemin Geçidi kapatılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı, SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan, hava şartlarının elverişli olması durumunda yaklaşık bir haftada bitirilmesi hedeflenen çalışma süresince sürücülerin alternatif güzergahları kullanmalarını istedi. Gürkan, sürücülere gösterecekleri anlayıştan dolayı da teşekkür ettiklerini söyledi.