Düzce Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kampı Düzce'de yapmaktan çok memnu olduğunu ifade eden Portekizli çalıştırıcı, 'İstanbul'da kısa süren çalışmamızın ardından buraya geldik. Özellikle alt yapıdan gelen oyuncularımızı burada test etme fırsatı bulduk. Fizik kondisyon anlamında kendimizi geliştirme fırsatı bulduk. Şu ana kadarki çalışma sürecinden çok memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Çok erken hazırlık maçları oynadık. Hala tempomuzu arttırmaya ihtiyacımız var. Alt yapıdan oyuncularımızı oynattık' dedi.

Alt yapıdaki oyuncular hakkında da konuşan Pereira, 'Zaten bir çoğunun kalitesini geçen sezondan biliyorum. Birçok oyuncu geçen sene bizimle çalışmıştı. Burada bir kez daha onları görmeye çalıştık. Daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Umuyorum bir iki oyuncumuz sezon içinde bizimle yola devam edecektir' diye konuştu.

İki farklı sistem

İki farklı sistemde takımı oynamaya hazır hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Pereira, 'Bazen 4 savunma, bazen 3 savunmayı tercih edeceğiz. Zamanı değerlendirmeye ve iyi bir şekilde anlamaya çalışıyoruz. Zamana ihtiyacımız var. Zamanla daha iyi olacağız. A takım oyuncularımızın katılmasıyla sistemiz daha iyi olacak. Şu anda çok istekli çalışıyoruz. Ne istediğimiz daha iyi bildiğimizi düşünüyorum. Yeni katılan arkadaşlardan son derece memnunum. Hem Türkiye ilginde şampiyonluğa, hem de Avrupa'da başarıya ulaşacak bir takım olacağız. Yönetim ve başkanımızın yapmış olduğu çalışmalar ve transferlerden dolayı memnun oldum' şeklinde konuştu.

Gökhan Gönül'ün transferi

Bir basın mensubunun Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a transferini sorması üzerine Pereira, 'Benim ülkemde de böyle transferler gerçekleşiyor. Kulüp ve oyuncu anlaşamaz ise oyuncunun kendi hayatına yön verme hakkı var. Gökhan da kendi hayatına yön verdi ve Beşiktaş'ı seçti. Ben bu konuyu böyle değerlendiriyorum. Birkaç sene önce benim ülkemde futbolcular, 10-15 yıl bir kulüpte oynayıp futbolu bırakıyorlardı ama artık devir değişti. Benim fikrimin çokta bir önemi yok. Artık oldu, bunlar yaşandı. O yeni kulübünde forma giyecek. Hemen yerini doldurduk ve kaliteli bir oyuncu transfer ettik' cevabını verdi.

'Kupaları camiaya getirmeliyiz'

Geçen sezon iyi ve kötü maçlar oynadıklarını hatırlatan Pereira, 'Avrupa'da serüveni en uzun olan Türk takımıydık. Kupada final oynadık. Bu sene daha iyi olmalı. Oyuncuları ve ülkeyi daha iyi tanıyorum. Bunlar bizim için avantaj. Yeni sezonda daha güçlü ve agresif olmalıyız. Elimizde sezon sonunda bir şeyler olmalı. Kupaları camiaya getirmeliyiz ve buna mecburuz. Geçen sezon iyi şeylerde, kötü şeylerde oldu. Kupa kazamadık diye kötü oldu diyemeyiz' diye konuştu.

'Yaptığımız hataları uzun uzun düşündüm'

Geçen sezon büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Pereira, 'Hayatta sevineceğimiz, üzüleceğimiz anlarda var. Burada tecrübelerden ders almak önemli. Yaptığımız hataları uzun uzun düşündüm ve gerekli dersleri almaya özen gösterdim. Daha güçlü bir takım olmak için çalışıyoruz. Umarım sezon sonu geldiğinizde kariyerime burada kazandığımız kupaları da ekleyebilirim. Taraftardan ricam bizim yanımızda olsunlar. Bu takıma inanabilirler, güvenebilirler' ifadelerini kullandı.

Pereira şampiyonlar liginde oynayacakları ilk maça kadar ellerinden geleni yapacakları da sözlerine ekledi.

"Nani iyi maçlar çıkardı"

Euro 2016'da Portekiz'in finale gelmesi ve Nani'nin performansının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, 'Açıkçası Portekiz turnuvaya çok iyi başlamadı ama şu anda finale kadar geldi. Son maçlarda üst düzey bir performans gösterdi. Fransa'da çok fazla Portekizli göçmen var. Takıma destek için statta olacaklardır. Zor bir maç olacak ama Portekiz'in bireysel ve takım halindeki kalitesi Fransa ile mücadele edecektir. Nani iyi maçlar çıkardı, bazı maçlarda istediklerini yapamadı. Şu anda finale kadar geldiler. Bunun sonucu ne olur bilmiyorum. Dün bir Almanya-Fransa maçı oynandı. Almanya maçı 90 dakika domine etti ama Fransa iki golle maçı kazandı. Futbol öngörülebilir bir oyun değil. Umarım final günü geldiğinde Portekiz galip gelen taraf olur' şeklinde cevapladı.

Pereira transfer çalışmalarıyla ilgili ise, 'Fenerbahçe bugüne kadar olduğu gibi transfer çalışmalarını sürdürecek. Kesinlikle iyi bir takım oluşturulacak' dedi.

'Fenerbançe'nin defansif oynadığını söyleyenler futboldan anlamıyor'

Geçen sezon boyunca takımın başında olduğunu belirten Pereira, 'Çok sayıda maç oynadık ve bu oynadığımız maçlarda rakibimizin bizden fazla pozisyon yakaladığı, benim hatırladığım tek maç var. O da Antalyaspor maçı var. O maç hariç biz her maçta daha fazla pozisyon ürettik. Yarısını gole çevirseydik çok daha farklı olurdu. Savunma anlamında rakiplerimizden çok iyiydik. Daha ofansif olalım diye çalışıyoruz. Çalıştığım takımlar çok gol atsın isterim. Buyurun söyleyin. Eğer siz, 'Şu maçta da kötü rakip sizden üstündü' derseniz. Bunu kabul edebilirim ama bir tek Antalyaspor maçında rakip bizden daha fazla pozisyona girdi. Eğer derbilerle ilgili bir kıyaslama yapmak isterseniz. İki Beşiktaş maçı oynadık. Onların sahasında oynadığımız maçta berbat bir hakem vardı. Biz o maç Beşiktaş'tan daha iyiydik ve mağlubiyet ile ayrıldık. İçeride oynadığımız maçtan galip ayrıldık. 3 tane Galatasaray maçı oynadık ve ilk maçta berabere kaldı. Onlar bile anlayamadı. Onların stadında oynadığımız maçta ise 3-4 golle ayrılabilirdik. Kupa finalinde 1-0 galip geldiler. O maçın hakkı da beraberlikti. İki takımda kötüydü ama onlar galip ayrıldı. Ben kesinlikle Fenerbahçe'nin ofansif oynamadığı görüşüne katılmıyorum. Beşiktaş çok istekliydi evet onun içinde şampiyon oldular. Bunun söyleyen insanlar, kendi görüşleri olmayan insanlardır. 'Fenerbahçe defansif oynadı' diyen insanlar bana göre futboldan anlamayan insanlardır' diye konuştu.

"Takımda kalmam yönetimin güvendiğini gösterir"

Geçtiğimiz sezon takımdan ayrılmayan tek yabancı hocanın kendisi olduğunu söyleyen Pereira, 'İstediğimiz kupaları kazanamadık ama başkanımız ve yönetimimizin bizim işimize güvenip devam etmesi gösteriyor ki; alınan sonuçlarından ötesini görebiliyorlar. Kaliteli, organize bir şekilde çalışmayla sabrı birleştirince kupaların gelebileceğini görebiliyorlar' ifadelerini kullandı.

'Gol vuruşlarımızı geliştirmeliyiz'

Geçtiğimiz sezon çok pozisyona girip, gol atamadıklarını hatırlatan Pereira, 'Bence Galatasaray maçının ilk yarısında zayıf bir görüntü sergiledik ve gol pozisyonuna giremedik. Rakibe topu altın tepside ikram ettik. Bursaspor maçında 7-8-9 tane pozisyona girdik ve berabere ayrıldık. Geçtiğimiz sezondan çok örnek verilebilir. Geliştirmemiz gereken konu bence gol vuruşlarımızdır. Fırsat geldiğinde bitiriciliği, başarılı vuruşu daha başarılı şekilde yapabilmeliyiz. Geçen sezon çok pozisyona girip atamadığımız çok maç var. Ceza sahasında kalabalık olmak istiyoruz. Çok daha gol atmak içi çalışıyoruz ama bunu yaparken savunma yapmayı unutmayacağız. Ofansif oynayıp, savunmayı da yapmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Fenerbahçe'de çok mutluyum'

Tatilde çıkan dedikodularla ilgi konuşmanın doğru olmadığını ifade eden Vitor Pereira, 'Ben Fenerbahçe'de çok mutluyum ve burada şampiyon olmak istiyorum. Benim için en önemli nokta bu ve buna odaklandım. Hakem değerlendirme konusu başkanımızın kısmıdır. İyi ve kötü yönetilen maçlar gördüm. Bir hakem beni rahatsız ettiyse tamamen içime atamam konuşurum. Ben artık önümüze bakmak istiyorum. Daha güçlü bir takım olmak istiyorum' diye konuştu.
Pereira, toplantının sonunda hayatını kaybeden Turgay Şeren'in ailesine başsağlığı diledi.