400 metre engellide en önemli favori olarak Amsterdam'a gelen başarılı atlet Yasmani Copello Escobar, adını şampiyonluğa yazdırmayı başardı. Olimpiyat Stadı'nda Türkiye'nin ikinci şampiyonluğuna imza koyan Yasmani, 19 derece hava sıcaklığında koşulan yarışı 48.98'lik dereceyle kazandı. Bir gün önce Türkiye rekorunu 48.42'ye geliştiren Yasmani, finali İspanyol Sergio Fernandez ve 2014 Zürih'in şampiyonu Kariem Hussein'in önünde mutlu sona ulaştı.

Yasmani, yarış sonrasında stadyuma yaptığı zafer konuşmasında duygularını anlatamadığını ve Türkiye için çok mutlu olduğunu söyledi.
Başarılı sporcu, geçen yıl Pekin'de dünya altıncılığına ulaştıktan sonra, bu yıl Diamond Lig tarihinde yarış kazanan ilk Türk atlet unvanını da almıştı.

Bakan Kılıç'tan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engelli finalinde 48.98'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi olan milli sporcu Yasmani Copello Escobar'ı tebrik etti.

Bakan Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:
'23. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engelli finalinde altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan milli sporcumuz Yasmani Copello Escobar'ı yürekten kutluyorum. Ay yıldızlı bayrağımızı kürsüye taşıyabilmek için ter dökerek bizlere mutluluk yaşatan, bu önemli başarıya ortak olan herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Şampiyonada madalya kürsüsünde yer alarak bizleri gururlandıran milli atletimizin, kariyeri boyunca bu güzel başarıları sürdürmesini temenni ediyorum.'