AVRUPA BENİ İZLEYECEK

Sırbistan'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Atletizm Şampiyonası'nda pistlere bir Türk damgasını vurdu.

O Türk Samsun'un milli gururu Hüseyin Ocak. Uzun atlama kategorisinde rakiplerini geride bırakarak 7.18'lik derecesiyle Balkan 2. olan Hüseyin, madalya koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Şampiyona öncesi dedesini, babasını ve amcasını sırayla kaybeden Hüseyin, tüm acılarını içine gömerek bu önemli başarıya imza attı. Milli gururumuzun şimdiki hedefi ise Gürcistan'da yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek

BABAMA DOYAMADIM
Dedesinin ve babasının hayatında büyük anlama sahip olduğunu dile getiren Hüseyin, "Babam ay-yıldızlı formayla imza atacağım başarıları çok görmek isterdi ama olmadı. Göremedi babam Balkanlarda oğlunun estirdiği fırtınaları. Kader, der geçeriz hayatımızda olan bitene ama insan kimi zaman kötü kaderi kabullenmek istemiyor. Kolay değil, Erzurum'da hazırlık kampındaydım, Samsun'a döndüm ve babama doyamadan onu kaybettim. Baba çınar ağacı gibi gölgesi bile yeterdi bize keşke o da burda olsaydı"dedi.

BİR BÜTÜN OLDUK
İlk katılımında Balkan Şampiyonasında derece yaptığını belirten Samsun'lu milli sporcu Hüseyin, "İlk tecrübem de madalya almak bana nasip oldu. Ben tüm güçlüklere ve acılara rağmen yılmadım, yıkılmadım ve hayatın devam ettiğine inandım. Annemle bir bütün tek bir parça olduk hayatımızda. Onun da duasıyla Sırbistan'da bir Türk'ün rüzgarı esti. 7.18'lik dereceyle uzun atlama da Balkan 2. oldum. Ben inanıyorum hırs ediyorum, daha büyük başarılara babam için koşacağım"diye konuştu.

ONUN EMEĞİ ÇOK BÜYÜK
Sırada Avrupa Yıldızlar Şampiyonası olduğunu belirten Hüseyin, "Öncellikle bir hocadan daha çok bize baba gibi yaklaşan Kenan Kayıkçı hocama teşekkür ediyorum. O herzaman bizim yanımızda olan bir insan. Bizim üzerimizde çok büyük emekleri var. Eğer bu başarılara imza atabiliyorsak onun sayesindedir. Ona herşey için bize kattıkları için çok teşekkür ediyorum. Şimdi sırada Avrupa var. Türkün gücünü onlarda görecek. Biz istedikten sonra başaramayacağımız hiçbirşey yok"dedi.

Salim YILDIZ