2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın yapılacağı Samsun'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Olimpiyatlara yaklaşık 6 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bunun dışında yaklaşık 10 bin spor adamı ve gazeteci, 100 bin civarında aktif izleyici gelecek. Bu, Samsun ve ülkemizin tanıtımı adına çok önemli bir organizasyon"dedi

ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK
Samsun Valisi İbrahim Şahin Samsun'da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Olimpiyatların Türkiye ve Samsun için önemli olduğunu belirten Vali Şahin , Türkiye Cumhuriyeti tarihinde düzenlenecek en büyük spor organizasyonu. Bunun için çok önemsiyoruz. Olimpiyatlara yaklaşık 6 bin sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bunun dışında yaklaşık 10 bin spor adamı ve gazeteci, 100 bin civarında aktif izleyici gelecek. Bu, Samsun ve ülkemizin tanıtımı adına çok önemli bir organizasyon olacak"dedi.

SAMSUN SPOR ZENGİNİ
Türkiye'nin, spor tesisleri itibarıyla en zengin şehri Samsun olduğunu vurgulayan Vali İbrahim Şahin, "Türkiye'nin, spor tesisleri itibarıyla en zengin şehir Samsun'dur dersek, abartmamış oluruz. Son derece modern şehir stadımız bitmek üzere. 33 bin kişilik stadımız ekim-kasım gibi mutlaka futbol müsabakasına hazır hale gelecek. Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın Samsunlu olması, bizim işimizi ciddi anlamda kolaylaştırıyor. Kente sık sık gelerek olimpiyat oyunlarının yapılacağı yerleri denetliyor.

İŞARET DİLİ ÖĞRENİLİYOR
Vali Şahin, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları dolayısıyla altyapı hazırlıklarının yanı sıra iletişim için gerekli olan işaret dilinin öğrenilmesi için çalışma yaptıklarını anlattı.

Şahin, "Samsun'da epeyce insan işaret dili öğrenmiş oldu. Türkiye'de kullanılan işaret dili dışında uluslararası işaret dili var. İnsanlarımız iki işaret dilini de öğreniyor. Özellikle taksici, esnaf, otel sahibi, misafirlerin havaalanından gelip tekrar havaalanına uğurlayıncaya kadar kimlerle karşılaşmaları muhtemel ise onlara işaret dilini öğretiyoruz" diye konuştu.