Beş kategoride Samsun şampiyonluğunu kazanarak Türkiye Şampiyonaları'na katılan Kadıköyspor, 2015-2016 sezonunda bir birincilik, iki ikincilik, bir üçüncülük ve bir dördüncülük elde etti. Altın bir sezon geçiren Kırmızı- Beyazlı takımın teknik heyeti, kendilerini geliştirmeyi de ihmal etmiyor.

BAŞARININ ADRESİ KADIKÖY

Geçmiş yıllarda elde ettiği başarılarla sadece Samsun ve Karadeniz Bölgesi'ne değil Türkiye'ye damga vuran Kadıköyspor, 2015-2016 sezonunda adeta tarih yazdı. Türkiye Şampiyonaları'nda elde ettiği derecelerle kırılması güç rekorlara imza atan kırmızı beyazlılar, antrenör eğitimlerinde yoğun bir sezon geçirerek, bu konudaki seviyesini üst noktalara taşıdı. U-19, U-17, U-16, U-15 ve U-14 liglerinde Samsun şampiyonluklarına ambargo koyan Kadıköyspor, yerek başarılarını Türkiye Şampiyonları'na da yansıttı. U-16 kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak zirveye çıkan Kadıköyspor, U-17 ve U-15 kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. U-19 Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Kadıköyspor, U-14 kategoorisinde Türkiye dördüncüsü olarak Samsun'un yüz akı olmayı başardı. Kırmızı beyazlıların Türkiye şampiyonalarına katılamayan tek ekibi ise U-13 takımı oldu.

ANTRENÖR GELİŞİMİ SÜRÜYOR

Elde edilen başarıların yanında Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği çeşitli kurslara katılan Kadıköyspor antrenörleri, futboldaki son gelişmeleri yerinde öğrenerek, kendilerini geliştirmeyi ihmal etmedi. Teknik Sorumlu Akın Türker, önce Uefa A antrenörlük kursuna daha sonra Uefa Elit A antrenörlük kursuna giderek seviyesini yükseltti. Türker, aynı sezon içinde Tff Scouthing kursuna da katılarak farklı bir branşta bilgi sahibi oldu. Başarılı kaleci antrenörleri İsmail Akçay Amatör Kaleci Antrenörlüğü kursuna katılırken, Güvener İçöz ise Profesyonel Kaleci Antrenörlüğü kursunda yeni bilgilere sahip oldu. Samsun'da en genç kaleci antrenörü olarak da tarihe geçen İçöz, A Milli Futsal Takımı'nın 20-24 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenlediği kampa davet edilerek Kadıköyspor'dan milli takımlara çağırılan ilk antrenör olarak kulüp tarihine geçti. U-10 takımının genç antrenörü Özkan Bayat ise, Samsun'da düzenlenen TFF C Grassroots Antrenörlük kursuna katılarak ilk belgesine kavuşmuş oldu.

Tugay BAŞSAN