Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberinde Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile birlikte inşaatı devam eden statta incelemede bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Demirtaş, Adanalıların büyük bir heyecanla beklediği stadyumun her gün yükselmeye devam ettiğini söyledi.

Vali Demirtaş, Adana'nın Sarıçam ilçesinde 102 dönüm arazi üzerinde yapılan stadın 2016 yılının sonunda hizmete gireceğini belirtti.
UEFA standartlarına uygun olarak son teknolojinin kullanıldığı 33 bin kişi kapasiteli stadın, fiziki olarak yaklaşık yüzde 52, betonarme olarak da yüzde yüzlere ulaştığını ifade eden Vali Demirtaş, yeni stadın hizmete girmesiyle birlikte Adana'nın spor tesisi sorunun giderilmiş olacağını, amatör ve profesyonel kulüplerin yanı sıra milli takımların da kamp ve müsabaka için Adana'yı tercih edeceklerini vurguladı.

UEFA standartlarında yapılıyor

İhale bedeli 106 milyon 950 bin TL olan UEFA standartlarındaki yeni stadın hizmete girmesiyle kentin 50 yıllık tesis sorunu da giderilecek.
6 katlı stat bünyesinde sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, çağdaş basın ve VIP tribünü bulunuyor. Yüklenici firma ortalama 300 işçi ile vardiyalı bir şekilde 24 saat çalışıyor. Mimari olarak engellilere yönelik yapılan stat etrafında 431'i kapalı, toplam bin 444 araçlık otopark bulunuyor. Stat bünyesinde, sporcu ve sporseverlerin farklı ihtiyaçlarını gidermek için 15 büfe ile bir ana kafeterya, restoran, takım ve hakemlerin soyunma odaları bulunuyor. Ayrıca statta, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaleti, kadın ve erkekler için ayrı mescit, sporcu ve hakemler için 2 adet rahatlama havuzu ve masaj odaları yer alacak.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki yeni stada otomobil ile ortalama hızla 20 dakikada gidileceğini, ayrıca, tren garına 10, otobüs terminaline 20, Adana Havalimanı'na 14, kilometre olduğu belirtildi.