Samsun Alaçam Şirinköy Muhtarlığı tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Dürtmen Yayla Şenlikleri yapıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Şirinköy Muhtarı Seyit Ali Ceylan, Dürtmen Yayla Şenlikleri'ne katılan misafirlere teşekkür etti. Ceylan, 'Bu yıl 5.'si düzenlenen yayla şenliğini bundan sonraki yıllarda da devam ettirerek, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Muhtar arkadaşlarımın da bu tür organizasyonları yapması için destek vermeye hazırız' dedi.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ise, 'İlçemizde 1040 rakımda olan Dütmen Yaylamızda, Şirinköy Mahallemizin, düzenlediği yayla ve keşkek şenliklerinde bizleri bir araya getiren mahalle muhtarımıza ve tüm çevre sakinlerine teşekkür ederim. Bir yörenin kültürünü ilerletmesi ve yaşatması kadar güzel bir an yok. Şenliğin hayırlı olmasını dilerim' diye konuştu.

Şirinköy Dürtmen Yayla Şenlikleri'ne gelen vatandaşlar gün boyunca güreş seyrederek ve açılan tezgahlardan alışveriş yaparak zamanlarını geçirdiler. Şirinköy Muhtarlığı tarafından hazırlanan keşkek, görevliler tarafından konuklara ikram edildi.

Programa İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şenyurt, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Tuzla Belediye Meclis Üyesi İbrahim Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Cansız, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Şener, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şengül, CHP İlçe Başkanı Fuat Canbaz, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Muhtarlar Derneği Başkanı Hikmet Atasoy, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte ağalık seçimini 12 bin lira veren Seki Sağlam aldı. Yapılan karakucak güreşlerinde Emrullah Döşlü birinci, Kubilay Aktaş ikinci, Furkan Fener üçüncü oldu. Güreşçilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi.