Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, yaklaşık 1 aylık görev süresini değerlendirdi.

Göreve gelmeden önce kulüple ilgili aldıkları bilgilerle, göreve geldikten sonra karşılaştıkları tablo arasında sürpriz sayılabilecek bir durumun olmadığını ifade eden Usta, 'Türkiye'de bütün kulüplerin durumu çok sağlıklı olmayabilir. Bizim açımızdan da bakıldığında epey sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Acele ederek yanlış karar almamamız lazım. Yavaş yavaş ama doğru adımlarla hedefe gitmek en doğru yol. Bu tarz yerlerde yapılan en büyük hata, şu veya bu nedenle bir an önce karar verilmesi için bir baskının ortaya çıkması. 'Bugün de geçti, hala karar alınmadı mı?' gibi baskılar olunca sarmal bir şekilde hatalar peş peşe geliyor. Hepimizin çok net bildiği bir tablo var ki, eğer başarıya odaklandıysak, bundan sonrası için doğru zamanda, doğru işleri yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Geçtiğimiz bir aylık süreçte mümkün olduğu kadar bu çerçevede hareket etmeye çalıştık. Bundan sonrası için de buna en üst düzeyde dikkat etmeye çalışacağız. Kulübümüzde çok acil, hemen karar verilmesi gereken çok konu var. Ama bunların hiçbirini 'acilen şu kararı verdik' şeklinde yapmak istemiyoruz. Acil kararlar verip hata yapmaktansa, zamanında emin adımlarla doğru kararlarla ilerlemeliyiz' diye konuştu.

"KAMUOYU BASKISI HİSSETMİYORUZ"
Muharrem Usta, UEFA'nın mali fair-play kriterleriyle ilgili yaptırımları konusundaki çalışmalara vurgu yaparak, 'Tehlike devam ediyor. UEFA kriterleri açısından durumumuz olabilecek en ağır durum. Türkiye'deki kulüpler arasındaki neredeyse en ağır durum bizimki. Buna rağmen birileri aday olacak. Trabzonspor çok büyük bir marka. Bu yükün altından kalkabilmek çok önemli. Trabzonspor'un önünde çok büyük tehditler hala devam ediyor. Bunların sıralaması yapıldığında UEFA'yı en ağır tehditler arasında ilk sıraya yerleştirebiliriz. UEFA'daki tehditten kurtulabilmek gerçekten çok zor. Sadece zararlardan kurtulmak için Mayıs-Haziran'a kadar Trabzonspor'un olağanüstü kar etmesi gerekiyor. Hala devasa bir bütçe çağımız var. Bunu kapatmak lazım ki radardan çıkabilesiniz. Bir şekilde ağır darbe almadan tünelin ucunu görebilmemiz lazım. Ama işimiz gerçekten çok zor. UEFA'nın verdiği bir tarih yok. Görüşmeler sürüyor' şeklinde konuştu.

Başkan Muharrem Usta, Marko Marin'in gönderileceği iddiaları ile ilgili ise, "Marko Marin özelinde değil ama kadro kalabalık. Her açıdan bakıldığında daha sağlıklı zemine oturtma durumu söz konusu. Bunun içinde kimin gidip kalacağı, kimin fiyatında iyileştirme yapılacağı konuları biraz kulübün içinde kalsın. Kulübün şu anda buna ihtiyacı var' dedi.