Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, görevi bırakacağını açıklayarak, 11 Ocak tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını söyledi.

"MERSİN İDMANYURDU BENİM ÇOCUĞUM GİBİ"
Kendisine ekonomik destek verilmiş olsaydı, her türlü sorumluluğu alarak Mersin İdmanyurdu'nu tek başına taşıyabileceğini ifade eden Kahramanlı, "Ama bu şartlarda benim devam etmem mümkün değil. Ancak dışardan da olsa her türlü desteği vereceğim, vermeye de hazırım. Mersin İdmanyurdu benim çocuğum gibi, ailem gibi, ondan kopmam mümkün değil. O nedenle çok hızlı bir şekilde hemen transferlerin yapılarak lige iyi bir başlangıç yapılması gerekiyor. Aslında bizim transfer listemiz de hazırdı. Ama maalesef bazı olumsuzluklardan dolayı geri çekilmek zorunda kaldık" diye konuştu.
Servet Çetin, Sinan Kaloğlu, Efe Özarslan ve Oktay Delibalta'nın takımdan gönderildiğini hatırlatan Kahramanlı, en kötü ihtimalle 5-6 oyuncunun transfer edilmesi gerektiğini, en az 2-3 futbolcunun da sezon sonuna kadar kiralanması gerektiğini kaydederek, yeni bir heyecan, yeni bir kan değişiminin elzem olduğunu belirtti.


"KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇTIM"
Yıllardır bu kulübü yönettiklerini, Mersin İdmanyurdu'na tarihi başarılar yaşattıklarını dile getiren Kahramanlı, sözlerine şöyle devam etti;
"Ama bu saatten sonra yapamam. Neden? Ekonomik şartlar ortada. Kulübün durumu ortada. Benim kendi işim, kendi sağlığım var. Ben bu saatten sonra artık stres yaşamak istemiyorum. Bana, 'alacağı var, onun için mücadele ediyor, nasıl olsa para gelince ona gelir' deniliyordu. Ben kulübün önünü açmak için yaklaşık 14 milyon lira olan alacağımı en arka sıraya çektim. Kulübün önünü açtım. Takım Süper Lig'de kalırsa o parayı alırım, ama Allah korusun düşerse de feda olsun"

HAKAN KUTLU'YA KARŞIYIM
Hakan Kutlu'nun Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör olarak görev yapmasına sıcak bakmadığını vurgulayan Kahramanlı, "Teknik direktör tercihini doğru bulmuyorum. Benim tasvip etmediğim bir isim. Ama yönetim uygun görmüş tabi ki saygı duyuyoruz. Bülent Korkmaz hocanın gidişine de çok üzüldüm. Bu şekilde olmaması gerekiyordu. Bu süreçte karşılıklı oturup konuşarak, anlaşarak, el sıkışarak yollar ayrılabilirdi. Ama biz bu durumu düzeltmek için çok kısa süre içinde hocamızı çağırıp, kendisi ile helalleşmek istiyoruz. Gerekirse parası yönetim kurulu arasında toplanarak ödenmesi gerekir. Çünkü basında bu konuyla ilgili yer alan haberler hoş değil. Mersin İdmanyurdu'na yakışmıyor" dedi.