Van'ın Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na, PKK'lı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan Samsunlu Jandarma Er Eyüp Öksüz için Ankara Kocatepe Camii'nde tören düzenleniyor.

Şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz için Kocatepe Camii için öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Törene şehidin yakınları, Samsun Milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara Garnizonu'nda görevli askerler ve çok sayıda vatandaş katılıyor.

Samsunlu Şehit Jandarma Er Eyüp Öksüz, kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

SAMSUNLU ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Van'ın Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na, PKK'lı teröristlerce bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Eyüp Öksüz Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Van'ın Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na, PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda şehit olan Jandarma Er Eyüp Öksüz için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne girişlerinde Şehit Jandarma Er Öksüz'ün babası Ahmet, annesi Emine ve kardeşlerine taziyelerini sundular. Şehidin babası Ahmet ve erkek kardeşi uzun süre şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşları döktüler.

Şehidin kız kardeşinin sözleri yürekleri dağladı

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Öksüz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına koyuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehit Öksüz'ün babası, annesi ve kardeşleri şehidi asker selamı ile uğurladı. Öte yandan şehit Öksüz'ün kız kardeşinin, 'Bizim alnımız açık, başımız dik. Benim kardeşim şehit oldu, gerekirse ben de canımı veririm' sözleri yürekleri dağladı.

Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü.